GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Σήμερα η τελευταία μέρα για τις αιτήσεις-Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μέχρι και σήμερα (3/8) θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν την αίτησή τους οι φοιτητές ΑΕΙ και καταρτιζόμενους των Δημοσίων ΙΕΚ που δικαιούν...


Μέχρι και σήμερα (3/8) θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν την αίτησή τους οι φοιτητές ΑΕΙ και καταρτιζόμενους των Δημοσίων ΙΕΚ που δικαιούνται το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα. 
 

Αναλυτικότερα, οι αιτήσεις για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής stegastiko.minedu.gov.gr, με το ποσό του επιδόματος να ανέρχεται στα 1.500 ευρώ, αυξημένο δηλαδή κατά 500 ευρώ συγκριτικά με πέρσι.

Σε περίπτωση συγκατοίκησης, το στεγαστικό επίδομα αγγίζει τις 2.000 ευρώ.

Βασικές προϋποθέσεις για την υποβολή της αίτησης είναι οι φοιτητές να είναι:

  • Έλληνες/Ελληνίδες ή υπήκοοι άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • κάτοχοι ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ
  • κάτοχοι ΑΦΜ

Σε περίπτωση συζύγων που υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις, υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των εξαρτώμενων μελών, ώστε να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο.

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος.

Κατ’ εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:

  • είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή
  • οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή
  • είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών, δηλαδή να έχει γεννηθεί έως την 31/12/1996) ή
  • είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Για την είσοδο στην εφαρμογή του στεγαστικού επιδόματος απαιτείται πιστοποίηση μέσω του συστήματος TAXIS της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2022, διαφορετικά η αίτηση θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια