GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επιστρέφει ο Τέγος σε ΥΠΕΞ και ΕΥΠ Ξάνθης – Κομοτηνής

Την επιστροφη του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Βοστώνη Συμεών Τέγου, αποφάσισε – κατά πληροφορίες του ΘΠΕ – το Υπουργείο Εξωτερικών για ...


Την επιστροφη του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Βοστώνη Συμεών Τέγου, αποφάσισε – κατά πληροφορίες του ΘΠΕ – το Υπουργείο Εξωτερικών για τη θέση του Προϊσταμένου του Γραφειου Πολιτικών Υποθέσεων, με παράλληλη ευθύνη τη  Διοίκηση των Υποδιευθύνσεων της ΕΥΠ σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Ο κ. Τέγος, ήταν την τελευταία 3τία επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης, με έδρα την Ξάνθη και γραφεία σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη και η γεσία του ΥΠΕΞ είχε αποφασίσει το 2022 να τον τοποθετήσει στη θέση του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Βοστώνη, με αρμοδιότητα εκπροσώπησης της χώρας μας στις πολιτείες της Μασαχουσέτης, του Μαίην, του Βερμόντ, του Νιού Χάμσαϊρ και του Ροντ Άιλαντ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφοριες, μετακινείται απο το Αγιο Ορος, ο επίσης διπλωματικός παράγοντας Φώτης Κάντας, ο οποιος έχει θητεύσει στην περιοχή της Θράκης και μάλιστα με επιτυχημένες κοινωνικές αναφορές ειδικά στο μουσουλμανικό στοιχείο (πομάκους της ορεινής περιοχής).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι υπηρεσίες της ΕΥΠ σε Ξάνθη και Κομοτηνή ηταν ακέφαλες ουσιαστικά απο το 2019, ενώ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, είχε παρατηρηθεί και κενό διοίκησης και στο Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων της Ξάνθης.

Βεβαίως, τα παραπάνω θα επιβεβαιωθούν, με την επίσημη τοποθέτηση των προαναφερομένων διπλωματών στις θέσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια