GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γάτες: Τα τέσσερα σημάδια για διαβήτη που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Μια από τις πιο επικίνδυνες ασθένειες για τα κατοικία ζώα αποτελεί ο διαβήτης, ο οποίος μπορεί να αντιμετωπιστεί πολύ εύκολα, με την προϋπόθ...


Μια από τις πιο επικίνδυνες ασθένειες για τα κατοικία ζώα αποτελεί ο διαβήτης, ο οποίος μπορεί να αντιμετωπιστεί πολύ εύκολα, με την προϋπόθεση ότι μπορεί και εντοπίζετε εγκαίρως.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περισσότερες γάτες, που ζουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι, εμφανίζουν συμπτώματα παχυσαρκίας, με αποτέλεσμα να προσβάλλονται από διαβήτη, ενώ τα σκυλιά αναπτύσσουν έναν ινσουλινο-εξαρτώμενο τύπο διαβήτη που είναι παρόμοιος με το διαβήτη τύπου 1 στον άνθρωπο.

Ωστόσο, οι γάτες αναπτύσσουν έναν τύπο διαβήτη παρόμοιο με το διαβήτη τύπου 2 των ανθρώπων.

Ποια είναι τα 4 σημάδια που πρέπει να προσέξετε για να αντιμετωπίσετε άμεσα τον διαβήτη της γάτας σας;

  • Ένα από τα συχνότερα συμπτώματα του διαβήτη της γάτας είναι η συχνουρία.
  • Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε άμμο με σβόλους, μπορείτε να δείτε το κουτί της άμμου για περισσότερους ή μεγαλύτερα σβόλους από ό,τι συνήθως.
  • Παράλληλα, αν μια γάτα ουρεί πιο συχνά, αναπόφευκτα θα διψάει περισσότερο, έχοντας περισσότερη ανάγκη για νερό.
  • Εξίσου σημαντική είναι η αυξημένη όρεξη με την παράλληλη απώλεια βάρους.

Οι γάτες με διαβήτη, παρά το γεγονός ότι θα ζητήσουν να φάνε περισσότερες λιχουδιές, θα αρχίσουν να χάνουν περισσότερο βάρος.

Η αυξημένη όρεξη και η παράλληλα ανεξήγητη απώλεια βάρους είναι κοινά συμπτώματα του διαβήτη και στους ανθρώπους και στα κατοικίδια.

Και μην ξεχνάτε, ένα από τα συνηθέστερα συμπτώματα διαβήτη είναι η νωθρότητα.

Αν το κατοικίδιό σας φαίνεται απαθές και νωθρό, περισσότερο απ’ ό,τι ήταν πριν, θα πρέπει να το πάτε στον κτηνίατρο, ενώ αν είναι ληθαργικό και έχει αδιάγνωστο διαβήτη, θα μπορούσε να κινδυνεύει η ζωή του, από διαβητική κετοξέωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια