GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μετά τις νέες ταυτότητες έρχεται ο «Προσωπικός Αριθμός του πολίτη»-Τι είναι και πότε θα τεθεί σε εφαρμογή

Πολλές συζητήσεις και έντονες αντιδράσεις μεγάλης μερίδας πολιτών έχει φέρει η πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει σε εφαρμογή τις νέου τύπου ψη...


Πολλές συζητήσεις και έντονες αντιδράσεις μεγάλης μερίδας πολιτών έχει φέρει η πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει σε εφαρμογή τις νέου τύπου ψηφιακές ταυτότητες.

Πλήθος πολιτών συνωστίζονται έξω από αστυνομικά τμήματα για να εκδώσουν τις παλαιού τύπου ταυτότητες και να αποφύγουν έτσι τις νέες ηλεκτρονικές και το… τσιπάκι.

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι νέες ταυτότητες, όπως φαίνεται, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο η αρχή στο σχέδιο ψηφιοποίησης που φαίνεται πως έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή της κυβέρνησης.

  • Τι ακολουθεί;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, αμέσως μετά τις ηλεκτρονικές ταυτότητες έρχεται ο «Προσωπικός αριθμός του πολίτη».

Πρόκειται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για έναν ενιαίο αριθμό, ο οποίος, επί της ουσίας, θα ενοποιεί όλους τους βασικούς αριθμούς που χρησιμοποιεί ο πολίτης για τη συναλλαγή του με το Δημόσιο, τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, τον Αριθμό Διαβατηρίου και πιθανότατα και τον αριθμό διπλώματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νέος αριθμός θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο ΑΦΜ στον οποίο θα προστεθούν τρία επιπλέον ψηφία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, ο νέος μοναδικός αριθμός θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Νοέμβριο.

Οι σχετικές ανακοινώσεις, πιθανότατα, θα γίνουν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια