GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο καιρός σήμερα (30/8): Τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά-Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στα ανατολικά

Τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League γνώρισε ο Παναθηναϊκός που γνώρισε δεύτερη ήττα από την Μπράγκα με 0-1 στα πλέι οφ της ...


Τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League γνώρισε ο Παναθηναϊκός που γνώρισε δεύτερη ήττα από την Μπράγκα με 0-1 στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Το «χρυσό» γκολ για τους Πορτογάλους πέτυχε ένας άλλοτε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ο Μπρούμα, και έστειλε την ομάδα του στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αντίθετα το «τριφύλλι» θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στους ομίλους του Europa League, κάτι που είχε εξασφαλίσει από την πρόκρισή του κόντρα στην Ντνίπρο.

Ο αγώνας

Η Μπράγκα λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει στο 3’ αλλά το σουτ που έκανε ο Καρβάλιο κόντραρε στον Τζαλό και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 18’, ο Παναθηναϊκός έφτασε μία ανάσα από το 1-0 όταν ο Παλάσιος έβγαλε συρτή σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Ιωαννίδης δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 22’, φάση-καρμπόν για το «τριφύλλι» με συρτή σέντρα του Παλάσιος αλλά οι αμυντικοί της Μπράγκα πρόλαβαν τόσο τον Ιωαννίδη όσο και τον Μαντσίνι.

Η επόμενη μεγάλη φάση ανήκε στους Πορτογάλους όταν στο 31’ ο Τζαλό βρήκε αμαρκάριστο από τα δεξιά τον Αμπέλ Ρουίζ αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε σωτήρια με το πόδι. Η μπάλα έφτασε στον Ρικάρντο Όρτα αλλά η προβολή του κόπηκε από τον Χουάνκαρ.

Στο 45’ ο Ματέους απέκρουσε την κεφαλιά του αμαρκάριστου Βαγιαννίδη από τη μικρή περιοχή στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού μέχρι εκείνο το σημείο.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι σε πάτημα του Μαρίν στον Μαντσίνι αλλά ο Ιταλός διαιτητής Ντανιέλε Ορσάτο έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ήταν και πάλι για τον Παναθηναϊκό όταν στο 54’ ο Παλάσιος βγήκε στην κόντρα, πλάσαρε από πλάγια δεξιά αλλά ο Ματέους είπε και πάλι «όχι».

Στο 67′, ο Χουάνκαρ ελίχθηκε από αριστερά, έκανε το σουτ αλλά μπάλα κόντραρε στον Βίκτορ Γκόμεζ και πέρασε πάνω από την εστία του Ματέους σε κόρνερ.

Τελικά το γκολ ήρθε για την Μπράγκα στο 83′ όταν ο Ρικάρντο Όρτα βρήκε τον Μπρούμα που μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Μπρινιόλι για το 0-1.

Παρά το σοκ, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με τον Τζούρισιτς όμως το πλασέ του Σέρβου πέρασε μόλις αόυτ από το δεξί δοκάρι του Ματέους. Αμέσως μετά, ο πολύπειρος Φόντε πρόλαβε τον Σπόραρ διώχνοντας σε κόρνερ στο οποίο η κεφαλιά του Σένκεφελντ πέρασε άουτ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε ο Χουάνκαρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μπανζά.

Το τελευταίο σφύριγμα του Ντανιέλε Ορσάτο βρήκε τον Παναθηναϊκό ηττημένο αλλά τον κόσμο του να χειροκροτά τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθειά τους.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ (43’ Σένκεφελντ), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Βιλένα, Πέρεθ (78’ Τσέριν), Μπερνάρ (77’ Τζούρισιτς), Παλάσιος (62’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (62’ Σπόραρ), Μαντσίνι.

Μπράγκα (Αρτούρ Ζόρζε): Ματέους, Γκόμεζ, Νιακατέ (49’ Σαατζί), Φόντε, Μαρίν, Αντρέ Ορτα (65’ Ζαλαζάρ), Καρβάλιο, Ρικάρντο Ορτα, Ντζαλό (65’ Πίτσι), Αμπέλ Ρουίθ, Μπρούμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια