GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουρκικό κόμμα DEB: Νέες ανθελληνικές "κραυγές" για μειονοτικά σχολεία στους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης

  Νέες ανθελληνικές κραυγές από το περιβόητο "Τουρκικό κόμμα"    DEB για μειονοτικά σχολεία των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης.    Μολον...

 


Νέες ανθελληνικές κραυγές από το περιβόητο "Τουρκικό κόμμα"   DEB για μειονοτικά σχολεία των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης. 

 Μολονότι στην Τουρκία οι μισοί δημοσιογράφοι είναι στη φυλακή και τέτοιες "ανακοινώσεις" δεν θα τις έβαζαν τα Τουρκικά ΜΜΕ εμείς την δημοσιεύουμε αυτούσια. 

Ανακοίνωση DEB  (20/7/2023)

Η χώρα μας, η Ελλάδα, συστηματοποιημένα πια συνεχίζει τον ρόλο της να παίζει με τη μοίρα των μειονοτικών σχολείων χωρίς σταματημό. Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για το σχολικό έτος 2023-2024 θα αναγκαστούν ακριβώς εννέα μειονοτικά σχολεία να δώσουν τέλος στην εκπαιδευτική τους δραστηριότητα. Με βάση την εν λόγω απόφαση θα σταματήσουν τη λειτουργία τους τα σχολεία μας στα εξής χωριά της Ροδόπης και Ξάνθης: Αμάραντα, Άμφια, Δαρμένη, Κάτω Κάρδαμος, Πόρπη, Σάλπη, Στυλάριο (Ροδόπη) Αιώρα, Παλιός Ζυγός (Ξάνθη).

Έχοντας υπόψη τις απειλητικές δηλώσεις και τοποθετήσεις που εκδηλώθηκαν απέναντι στην Μουσλουμανική Τουρκική Μειονότητα εν όψει των εκλογών, η μειονότητα βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με μια απογοήτευση.

Το γεγονός ότι ορισμένοι αξιωματούχοι, που αναφέρονται στη Συνθήκη της Λωζάνης με κάθε ευκαιρία στις δηλώσεις τους κατά της μειονότητας, θυμούνται αυτή τη συνθήκη μόνο όταν εξυπηρετεί δικά τους συμφέροντα και το γεγονός αυτό μας θυμίζει τη φράση «πάλι τα ίδια». Μια μειονοτική εκπαίδευση στην οποία η μειονότητα δεν έχει λόγο είναι η πιο προφανής απόδειξη του ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια στάση αντιδημοκρατική και μακριά από τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Καταδικάζοντας την εν λόγω απόφαση, ελπίζουμε ότι αυτό το λάθος θα αντιστραφεί το συντομότερο δυνατό. Δεν θα κάνουμε ποτέ το λάθος να δεχτούμε τη στέρηση του δικαιώματος στην εκπαίδευση της μειονότητας, κάτι το οποίο είναι ένα από τα πρωταρχικά αιτήματα μας. Σε αυτό το πλαίσιο, θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη φωνή μας να ακούγεται εκ μέρους όλων των προσβεβλημένων μελών της μειονότητας.

DEB

Δεν υπάρχουν σχόλια