GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βορίδης: «Πυρκαγιές είχαμε και θα έχουμε-Αν είναι Τούρκοι πράκτορες ή μανιακοί εμπρηστές δεν μπορώ να το αξιολογήσω»

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στο newsbomb τοποθετείται δημόσια για τις πυρκαγιές, που έχουν ξεσπάσει και πλήττου...


Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στο newsbomb τοποθετείται δημόσια για τις πυρκαγιές, που έχουν ξεσπάσει και πλήττουν βάναυσα τη χώρα ποικιλοτρόπως, αλλά και για τον θάνατο των δύο αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας μετά τη συντριβή του Καναντέρ.

«Είναι δύσκολη μέρα. Μέσα από τη θυσία τους, με σκληρό και επώδυνο τρόπο υπογραμμίζεται η τεράστια προσπάθεια, την οποία κάνουν οι πιλότοι μας, στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Τονίζεται πόσο δύσκολη και επικίνδυνη η δουλειά που κάνουν. Με αυτόν τον σκληρό τρόπο έρχεται στο προσκήνιο η ηρωική προσπάθεια αυτών των ανθρώπων», είπε αρχικά ο Βορίδης.

Όσο για τη δύσκολη ως και συνάμα τραγική κατάσταση, που βιώνει η χώρα με τις πυρκαγιές, είπε.

«Πυρκαγιές είχαμε και πυρκαγιές θα έχουμε…

Πρώτα απ’ όλα, γίνεται μία προσπάθεια να διαπιστωθεί το κατά πόσον υπάρχουν εμπρησμοί και να συλληφθούν οι εμπρηστές», δήλωσε επίσης μεταξύ των άλλων, κάνοντας λόγο παράλληλα και για την κλιματική αλλαγή.

  • «Μετά την τραγωδία στο Μάτι, άλλαξε το δόγμα και η οργάνωση. Η βασική μας προτεραιότητα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι δεν είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζημιές.
  • Προσπαθώ να σβήσω τη φωτιά, να μην καούν, να σώσω τους ανθρώπους».
  • Είπε ακόμη… «Ξέρω ότι έχουν υπάρξει ορισμένες συλλήψεις αυτή την περίοδο και φαίνεται ότι αυτό αφορά και στη Ρόδο. Τώρα το αν είναι Τούρκοι πράκτορες που βάζουν φωτιές ή είναι κτηνοτρόφοι ή κάποιος που είναι μανιακός και παράφρων εμπρηστής, γιατί του αρέσει να βλέπει φωτιές, αυτό δεν μπορώ να το αξιολογήσω.
  • Ξέρω ότι απασχολεί την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών».
  • «Κακά τα ψέματα, σε πολύ μεγάλες δασικές εκτάσεις, η αστυνόμευσή τους με τέτοια πληρότητα που να αποκλείει οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια είναι τιτάνιο έργο, μου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο», σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας.
  • Για να προσθέσει πως «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι «υπήρξε σχέδιο εμπρησμού ή ότι είναι τυχαία περιστατικά αμέλειας που οδήγησαν σε εμπρησμό».

Μπορείτε να δείτε στο video τη συνέντευξη του Βορίδη στην Όλγα Τρέμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια