GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Α. Συρίγος: Ο αγώνας για την ανάπτυξη της Θράκης θα συνεχιστεί.

Την αποφασιστικότητά του, ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τη Θράκη, σε συνεργασία πάντα με τους συναδέλφο...


Την αποφασιστικότητά του, ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τη Θράκη, σε συνεργασία πάντα με τους συναδέλφους του στη Βουλή, εξέφρασε στο Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρ. Υφυπουργός Παιδείας και Βουλευτής Α’ Αθήνας, Αγγελος Συρίγος.

Ο κ. Συρίγος, που έχει ιδιαίτερη σχέση με τη Θράκη, καθώς κατά τη στρατιωτική του θητεία εδώ, συμμετείχε στη συγγραφή του Ελληνοπομακικού Λεξικού που εξέδωσε το Δ’Σ.Σ. αλλά και η ενασχόλησή του, με την εξωτερική πολιτική και τα ελληνοτουρκικά, δείχνει αισιόδοξος για τη συνέχεια της κατάστασης για την περιοχή:

“Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η Τουρκία έχει τα δικά της εσωτερικά και δη οικονομικά προβλήματα και συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο να δαπανήσει χρήματα για να πληρώνει φερέφωνα σε άλλες χώρες, όπως έκανε στο παρελθόν. Αυτό την καθιστά κατά πολύ αδύναμη σε παρεμβατικότητα, μιας και η δυναμική της είχε να κάνει με τον έλεγχο των ιμάμηδων μέσω των ψευτομουφτειών”…

Και συνέχισε: “Η Θράκη θωρακίζεται αμυντικά, θα θωρακιστεί και αναπτυξιακά, γεγονός που θα την καταστήσει κυρίαρχη και πάλι στα νότια Βαλκάνια. Αλλωστε, η Ελλάδα αξιώνει και μπορεί να είναι ο ρυθμιστής των Βαλκανίων, ως η ισχυρή χώρα σε όλα τα επίπεδα…”

Καρδιοχτύπι για την εκλογή

Ο κ. Συρίγος, στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιουνίου, είχε φανεί ότι δεν εκλέγεται στην εκλογική περιφέρεια που είχε θέσει υποψηφιότητα, παρ’ όλο που το κόμμα του, η Ν.Δ., εξέλεγε 7 Βουλευτές βάσει δυναμικής.

Απο ένα λάθος της εφορευτικής και δη του Προέδρου της, οι ψήφοι δεν καταμετρήθηκαν σωστά και δεν μεταδώθηκαν ορθά στο Υπουργείο Εσωτερικών με αποτέλεσμα να ανακοινωθεί αρχικά ότι δεν εκλέγεται. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Εγώ όταν είδα τα αποτελέσματα, είχα πεισθεί ότι δεν εκλέγομαι. Μάλιστα την επομένη πήγα και επικοινώνησα με το Πανεπιστήμιο όπου ανήκω για να αναλάβω και πάλι τα καθήκοντά μου ως Καθηγητής. Δεν είχα άποψη για το λάθος, παραμόνο, όταν αυτό μου κοινοποιήθηκε απο την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή η οποία και επικύρωσε τα επίσημα αποτελέσματα και έτσι οδηγηθήκαμε και πάλι στην νέα ορκομωσία της Βουλής των Ελλήνων προχθές. Τώρα, μας περιμένει μία νέα τετραετία, με νέες προκλήσεις και νέο πολιτικό σκηνικό. Θα έλεγα ότι διάγουμε μία νέα πολιτική περίοδο. Ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει θέσει υψηλούς στόχους και νομίζω ότι θα τους πετύχει…”

Δεν υπάρχουν σχόλια