GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΚΕΔΕ: Αύριο εκλέγεται ο νέος πρόεδρος

Τον νέο πρόεδρό του αναμένεται να εκλέξει αύριο (4/7) το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μετά την υπουργοποί...


Τον νέο πρόεδρό του αναμένεται να εκλέξει αύριο (4/7) το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μετά την υπουργοποίηση του Δημήτρη Παπαστεργίου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Ieidiseis, «φαβορί» για την προεδρία της ΚΕΔΕ είναι ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, η θητεία του οποίου θα διαρκέσει έως τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Βάσει νομοθεσίας, ο πρόεδρος εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων εκ των 31 μελών του ΔΣ.

Ωστόσο, εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα ύστερα από δύο διαδοχικές ψηφοφορίες, θα εκλεγεί όποιος λάβει στην 3η ψηφοφορία τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων.

Αν υπάρχει ισοψηφία, τότε γίνεται ανάμεσά τους κλήρωση από τον προεδρεύοντα.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Ο νέος Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1973 στα Τρίκαλα, όπου και μεγάλωσε.

Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων ασχολήθηκε με τα μαθητικά συμβούλια και συμμετείχε στην επιτροπή διεκδίκησης του ΤΕΦΑΑ, αλλά και σε άλλες μαθητικές κινητοποιήσεις. Το 1991 αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Τρικάλων.

Σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, λαμβάνοντας πτυχίο το 1996.

Επίσης, σπούδασε δημοσιογραφία σε ιδιωτική σχολή στην Αθήνα.

Είναι παντρεμένος με τη μηχανικό Σούλα Μπράκη και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, ενώ υπήρξε δήμαρχος Τρικκαίων από το 2014 ως το 2023.  

Δεν υπάρχουν σχόλια