GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Είναι άδικοι θάνατοι – Εδώ και τώρα πρωτοβουλίες κ. Μητσοτάκη!

Γράφει, ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος – Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων.


Γράφει, ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος – Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Δύο ακόμα αδικοχαμένοι πιλότοι, εν ώρα καθήκοντος, λόγω της υλικοτεχνικής ανεπάρκειας της υπηρεσίας τους!

Και μάλιστα σε ώρα, όπου ολόκληρη η χώρα καίγεται από πυρκαγιές, που άλλες οφείλονται σε καιρικά φαινόμενα και άλλες – οι περισσότερες – σε εμπρηστικές ενέργειες.

Δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε τίποτα για την Πολιτική Προστασία και την περαιτέρω οργάνωσή της, όμως εκείνο που προέχει είναι να μην χάνονται άλλες ζωές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, λόγω της πραγματικής και ουσιαστικής ανικανότητας του κρατικού μηχανισμού να παράσχει σύγχρονα μέσα για την εξυπηρέτηση των επιχειρησιακών αναγκών.

Ναι, και ορθώς εξοπλίστηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις για την αμυντική θωράκιση της χώρας. Αυτό δεν το ισοσκελίζει και δεν το αμφισβητεί κανείς.

Όμως, αυτό δεν αποτελεί και «συγχωροχάρτι» για το τι έπρεπε να είχε γίνει και σε εκσυγχρονισμό άλλων υποδομών, όπως για παράδειγμα η προμήθεια σύγχρονων αεροσκαφών και άλλων μέσων πυρόσβεσης.

Προμήθειες, που αν είχαν γίνει, δεν θα θρηνούσαμε σήμερα τις ανθρώπινες ζωές των δύο ηρωϊκών πιλότων μας.

Που ακόμα και ανθρώπινο λάθος να αποδειχθεί από την εξέταση των  «μαύρων κουτιών», οι ευθύνες υπάρχουν και πρέπει να αναληφθούν.

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Μητσοτάκη, σημασία αυτή τη στιγμή δεν έχει το πολιτικό κόστος, αλλά οι γενναίες αποφάσεις ενός Προέδρου Κυβέρνησης, που πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του να μην θρηνήσουμε άλλα στελέχη μας.

Σήμερα δεν πενθούν μόνο οι Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά πενθεί ολόκληρη η χώρα!

Η Ελλάδα πενθεί τα παιδιά της!

Η Ελλάδα θρηνεί για τους αδικοχαμένους πιλότους της, που πάλεψαν για να μην χαθούν ζωές αθώων ανθρώπων από τις πυρκαγιές!

Εδωσαν τη ζωή τους, για όλους εμάς.

Δεν θα αρκούν αύριο, οι επικήδειοι, οι προσλήψεις των μελών των οικογενειών τους και οτιδήποτε άλλο «τυπικό» της διαδικασίας αναγνώρισης της θυσίας τους.

Αναγνώριση της θυσίας τους, θα είναι από αύριο κιόλας, η αγορά νέων εναέριων και επίγειων μέσων πυρόσβεσης, για να μπορούν τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού, των Εθελοντών Πυροσβεστών, να προσφέρουν αποτελεσματικότερα τις υπηρεσίες τους, χωρίς άμεσο κίνδυνο της ζωής τους.

Τουλάχιστον, υπαιτιότητα ενός ανεύθυνου Κράτους!

Δεν υπάρχουν σχόλια