GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κορωνοϊός: Τι είχαν τελικά όσοι δεν κόλλησαν ποτέ

Μπορεί να έχουν περάσει 4 χρόνια από όταν εμφανίστηκε ο κορωνοϊός στις ζωές μας.


Μπορεί να έχουν περάσει 4 χρόνια από όταν εμφανίστηκε ο κορωνοϊός στις ζωές μας.

Μπορεί πολλοί να ήταν εκείνοι που άφησαν την τελευταία τους πνοή εξαιτίας του ιού και ακόμα περισσότεροι εκείνοι που ασθένησαν αλλά τον ξεπέρασαν.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που μέχρι και σήμερα δεν έχει κολλήσει ποτέ!

Πώς γίνεται όμως αυτό;

Επιστήμονες τονίζουν αρχικά το ενδεχόμενο πως πολλοί απλά να μην βρέθηκαν θετικοί στη νόσο Covid-19, δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν προσβλήθηκαν.

Δηλαδή να ήταν ασυμπτωματικοί ή να είχαν συμπτώματα τόσο ήπια που παρομοίαζαν σε αυτά κάποιας άλλης ίσως ή λοίμωξης.

Σύμφωνα μάλιστα με μια συγκεντρωτική μελέτη στο τέλος του 2021 το 40% των επιβεβαιωμένων μολύνσεων δεν είχε συμπτώματα την περίοδο ανίχνευσης των κρουσμάτων.

Πέρα όμως από αυτό, το κοινό χαρακτηριστικό των «άτρωτων» απέναντι στον κορωνοϊό είναι η ομάδα αίματος 0!

Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας του δόκτορα Σον Στόουελ από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο αν θα νοσήσει κανείς ή όχι παίζει η ομάδα αίματος και πράγματι επιβεβαιώνεται το σενάριο ότι άτομα με 0 ομάδα αίματος έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν.

Αποδεικνύεται ότι ο ιός που προκαλεί την Covid-19 μολύνει κατά προτίμηση τα κύτταρα της ομάδας αίματος Α, εντοπίζοντας τον μηχανισμό με τον οποίο γίνεται αυτό.

«Καταδεικνύουμε ότι το τμήμα της πρωτεΐνης ακίδας του SARS-CoV-2 που είναι το κλειδί που επιτρέπει στον ιό να εισβάλλει στα κύτταρα εμφανίζει συγγένεια με τα κύτταρα της ομάδας αίματος Α και ο ιός επίσης εμφανίζει μια προτίμηση να μολύνει τα κύτταρα της ομάδας αίματος Α», σημειώνει ο Σον Στόουελ.

Περαιτέρω πειράματα έδειξαν ότι το στέλεχος Omicron είχε ακόμα μεγαλύτερη προτίμηση στη μόλυνση των κυττάρων της ομάδας αίματος Α σε σχέση με τον αρχικό ιό καθώς όπως δηλώνει και ο επικεφαλής ερευνητής «ορισμένες μελέτες σε αρκετές χιλιάδες άτομα δείχνουν ότι τα άτομα με ομάδα αίματος Α μπορεί να έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν έπειτα από έκθεση στον SARS-CoV-2 σε σύγκριση με τα άτομα που έχουν ομάδα αίματος Ο» 

Δεν υπάρχουν σχόλια