GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πώς γίνεται η σωστή απόψυξη στο ψυγείο – Προσοχή για το καλοκαίρι

Το ψυγείο αποτελεί μια από τις σημαντικότερες συσκευές σε ένα σπίτι και χρειάζεται φροντίδα για να αποδίδει τα μέγιστα.


Το ψυγείο αποτελεί μια από τις σημαντικότερες συσκευές σε ένα σπίτι και χρειάζεται φροντίδα για να αποδίδει τα μέγιστα.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνεται τακτικά απόψυξη, καθώς μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα συσσωρεύται πάγος, ο οποίος και θα πρέπει να απομακρύνεται.

Σίγουρα η διαδικασία μπορεί να σας φαίνεται κουραστική, ωστόσο αν την αμελήστε, η συσκευή σας κινδυνεύει από μια σημαντικότερη ζημιά.

Προκειμένου λοιπόν να εξασφαλίσετε την άριστη λειτουργία του ψυγείου σας, την μειωμένη κατανάλωση ρεύματος και φυσικά να αποφύγετε μια επισκευή ψυγείου λόγω μεγαλύτερης βλάβης, προετοιμαστείτε για την απόψυξη της συσκευής σας.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι στο ψυγείο συγκεντρώνεται πάγος, ο οποίος και μειώνει τη χωρητικότητά του σταδιακά και θα πρέπει να απομακρύνεται με τον εξής τρόπο:

Ο πρώτος είναι η χρήση ενός σεσουάρ ώστε με την παραγωγή θερμότητας να λιώσει πιο γρήγορα ο πάγος.

Ωστόσο, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να ψεκάσετε τον πάγο με λίγο φυτικό λάδι. Ο χρόνος της απόψυξης θα μειωθεί στο μισό με τον τρόπο αυτό.

Γιατί το ψυγείο συγκεντρώνει πάγο

Η βασικότερη αιτία, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, είναι αδυναμία σωστής κυκλοφορίας του ψυχρού αέρα στο εσωτερικό του ψυγείο. Αυτό συμβαίνει όταν τοποθετείται μεγάλος αριθμός προϊόντων στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την κυκλοφορία του αέρα.

Προκειμένου να αποφύγετε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αφήνετε επαρκή χώρο μεταξύ των προϊόντων καθώς και να μην τα τοποθετείτε κολλητά με τα εσωτερικά τοιχώματα.

Ένας άλλος σημαντικός λόγος που μπορεί να οδηγήσει σε πάγο στο ψυγείο, είναι η φθορά στο λάστιχο της πόρτας. Εάν υπάρχουν απώλειες θερμοκρασίας λόγω κάποιας φθοράς στο λάστιχο, η συσκευή σας θα δουλεύει σε έντονους ρυθμούς για αρκετές ώρες την ημέρα, προκειμένου να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία στο εσωτερικό. Όσο πιο έντονα δουλεύει το ψυγείο σας όμως, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει να εμφανίζεται και πάγος στο πίσω μέρος του.

Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και στην περίπτωση που έχετε ρυθμίσει λάθος την θερμοκρασία του. Η κατάλληλη θερμοκρασία είναι μεταξύ 2 και 4 βαθμών Κελσίου.

Πιο χαμηλές θερμοκρασίες θα οδηγήσουν στην έντονη λειτουργία της ηλεκτρικής σας συσκευής και κατά συνέπεια στη συγκέντρωση πάγου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πόσο διαρκεί η απόψυξη

Ένας επίσης παράγοντας που επηρεάζει τον χρόνο που θα χρειαστεί για να λιώσει ο πάγος είναι και η θερμοκρασία που επικρατεί στο περιβάλλον. Όπως είναι λογικό πιο γρήγορα θα γίνει η απόψυξη το καλοκαίρι από ότι τον χειμώνα.

Συνήθως η διαδικασία διαρκεί μερικές ώρες, ωστόσο εάν χρησιμοποιήσετε τις τεχνικές που αναφέραμε παραπάνω (πιστολάκι, φυτικό λάδι) καθώς και μία σπάτουλα, η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί και σε περίπου 30 λεπτά. Ωστόσο ιδιαίτερη προσοχή όταν παρεμβαίνετε στο λιώσιμο του πάγου ώστε να μην κάνετε κάποια ζημιά στα τοιχώματα της ηλεκτρικής σας συσκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια