GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

Κοινή δήλωση των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ από τη μειονότητα της Θράκης

Απευθυνόμαστε στην εργατική τάξη, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τις γυναίκες και τη νεολαία της μειονότ...


Απευθυνόμαστε στην εργατική τάξη, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τις γυναίκες και τη νεολαία της μειονότητας στη Θράκη και τους καλούμε να γυρίσουν την πλάτη στην υποκριτική και διχαστική αντιπαράθεση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο το εκλογικό αποτέλεσμα στη Ροδόπη.

Αυτά τα κόμματα, που σήμερα δήθεν νοιάζονται για εμάς είναι που αφήνουν αμόρφωτα τα παιδιά μας με τη σχολική διαρροή να πιάνει ρεκόρ, που διαχρονικά στηρίζουν πολιτικές που έχουν εγκαταλείψει τα χωριά και τις γειτονιές μας χωρίς κρίσιμες υποδομές, χωρίς ασφαλές οδικό δίκτυο, χωρίς υγειονομική περίθαλψη. Σε έναν Δήμο, όπως αυτός των Αρριανών, αρνούνται να δημιουργήσουν Κέντρο Υγείας, πλήρως στελεχωμένο, όπως μόνο το ΚΚΕ διεκδίκησε και μέσα στη βουλή. Αναγκαζόμαστε να χρυσοπληρώνουμε ή να ταξιδεύουμε (πάλι με το ανάλογο κόστος) ακόμα και για 50 χιλιόμετρα για μια απλή διάγνωση ή συνταγογράφηση. Για αυτά δεν βρίσκουν ούτε ένα ευρώ, αλλά βρίσκουν δισεκατομμύρια για να γίνει διπλή γραμμή με ηλεκτροκίνηση από την Αλεξανδρούπολη ως το Ορμένιο για τις ανάγκες των Αμερικανών.

Αυτά τα Κόμματα ούτε ενδιαφέρθηκαν ούτε πρόκειται να το πράξουν ποτέ για τα μεγάλα, επείγοντα προβλήματα του λαού της περιοχής. Το πρόγραμμά τους είναι το ίδιο, αυτό που προβλέπει η επιτροπή για τη Θράκη. Δηλαδή η περιοχή μας να γίνει ορμητήριο του ΝΑΤΟ και στόχος των αντιπάλων του, να γίνει κόμβος ενέργειας αλλά εμείς να είμαστε πρώτοι στην ενεργειακή φτώχεια, να γίνει κόμβος μεταφοράς εμπορευμάτων αλλά εμείς να δουλεύουμε με τους χειρότερους όρους. Όλοι μιλάνε για στήριξη των αγροτών αλλά όλοι τους μείωσαν τις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις, όλοι τους αύξησαν τις τιμές στα αγροτικά εφόδια, στο ρεύμα, στο νερό, μας αφήνουν μόνους μας μπροστά στους μεγαλεμπόρους που μας παίρνουν την σοδειά μας σε τιμές που πολλές φορές δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής. Όλοι τους μας έχουν ταράξει στη φορολογία.

Αυτά τα ζήσαμε όλα τα τελευταία χρόνια, με όλες τις κυβερνήσεις και το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά μας να μεταναστεύουν στα κάτεργα του εξωτερικού μέσα από δουλεμπορικά για ένα μεροκάματο και δεκάδες εργατικά ατυχήματα, μέχρι και θανατηφόρα. Και εμείς να παλεύουμε για την επιβίωση με τα προβλήματα να μεγαλώνουν.

Είναι υποκριτές γιατί όλοι τους παίζουν αυτά τα απαράδεκτα διχαστικά παιχνίδια, προσπαθούν να μας διαχωρίσουν και να μας διαιρέσουν με βάση το θρήσκευμα, τα πιστεύω μας, την εθνοτική μας καταγωγή.

Η στάση όλων τους να μας κουνάνε το δάχτυλο, λες και τους χρωστάμε που μας έφτασαν στη σημερινή κατάσταση, είναι προκλητική και πρέπει να τους την επιστρέψουμε πίσω!

Με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ που δεν τα λέει αλλιώς και τα κάνει αλλιώς. Που παλεύει για την ενότητα και την κοινή δράση όλων, ανεξάρτητα από το θρήσκευμά μας, για τα κοινά προβλήματα όλου του λαού, ενάντια στα σχέδια των κυρίαρχων τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας που θέλουν τη μουσουλμανική μειονότητα υποχείριο των επικίνδυνων αντιλαϊκών σχεδιασμών τους.

Με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ που θα τα δώσει όλα για να βελτιωθεί η ζωή μας, να πάρουμε ανάσα και να δυναμώσουμε τον αγώνα για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, με τους λαούς όλων των χωρών πραγματικά αδέλφια.

  •  Γιουσούφ Εμπρού,Υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας
  • Χατσή Αλή Αλή, Υποψήφιος Βουλευτής στη Ροδόπη
  • Κερατζή Ιμπράμ Ιμπραήμ, Υποψήφιος Βουλευτής στη Ροδόπη
  • Μαξούμ Μπιργκιούλ, Υποψήφια Βουλευτής στην Ξάνθη

ΑΘΗΝΑ 20/6/2023                             
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια