GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι παράγοντες που καθορίζουν την έλξη και την επιτυχία μιας σχέσης με το άλλο φύλλο

Οι παράγοντες που καθορίζουν την επιτυχία μιας σχέσης είναι αναρίθμητοι και σίγουρα η χημεία του κάθε ζευγαριού είναι μοναδική και δεν υπόκε...


Οι παράγοντες που καθορίζουν την επιτυχία μιας σχέσης είναι αναρίθμητοι και σίγουρα η χημεία του κάθε ζευγαριού είναι μοναδική και δεν υπόκειται σε manual.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον συγγραφέα και πανεπιστημιακό καθηγητή Adam Grant, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να καθορίσει την επιτυχία μιας σχέσης. Σύμφωνα με τον Grant και το βιβλίο του Give and Take: A Revolutionary Approach to Success, οι άνθρωποι χωρίζονται σε εκείνους που προσφέρουν (givers), εκείνους που παίρνουν (takers) και αυτούς που ισορροπούν στη μέση (matchers).

Όπως αποδεικνύεται, οι δοτικοί είναι η κατηγορία ανθρώπων που φαίνεται πιο ελκυστική στους υπόλοιπους και έχει περισσότερες πιθανότητες να συνάψει μια μακροχρόνια σχέση.

“Το χαρακτηριστικό με την υψηλότερη αξιολόγηση σε άνδρες και γυναίκες είναι η καλοσύνη”, γράφει. “Επιπλέον οι “givers” τείνουν να είναι πιο στοργικοί- στοιχείο που ενισχύει την τρυφερότητα μιας σχέσης”.

Ωστόσο, αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να έχει και μειονεκτήματα. Καθώς τα δοτικά άτομα έχουν ως βασικό κίνητρο το να προσφέρουν στους άλλους- σε μια σχέση συχνά παίρνουν δώρα στους συντρόφους τους ή τους κάνουν εκπλήξεις- τείνουν να επωμίζονται το “βάρος” της ευθύνης για όλα τα πράγματα και να νομίζουν ότι δεν είναι αρκετά αγαπητοί στο σύντροφό τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια