GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξάνθη: Επανεκκίνηση για τον ξενοδοχειακό κλάδο

Τεράστιο ενδιαφέρον και κρατήσεις για τους μήνες του Καλοκαιριού


Τεράστιο ενδιαφέρον και κρατήσεις για τους μήνες του Καλοκαιριού

  • Απόστολος Αγκόρτσας:
  • «Θετικά τα μηνύματα που λαμβάνουμε…»

Θετικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουν οι ξενοδόχοι της Ξάνθης για την πορεία του κλάδου τους επόμενους μήνες. Αναλυτικότερα, μετά την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του Covid- 19, οι επαγγελματίες του κλάδου ατενίζουν με αισιοδοξία το επαγγελματικό τους μέλλον. Πόσο μάλλον, όταν υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους επισκέπτες οι οποίοι ξεκίνησαν, ήδη, την αναζήτηση καταλυμάτων στην περιοχή μας μέσα στο Καλοκαίρι.

Όπως σημειώνει και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, κύριος Απόστολος Αγκόρτσας, «αναμένεται αύξηση του τουρισμού, κυρίως από τον Ιούλιο και μετά, με το ενδιαφέρον από τους ξένους επισκέπτες να είναι αξιοσημείωτο».

Πιο συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος υπογραμμίζει, «υπάρχει και ενδιαφέρον και κρατήσεις. Πολλοί είναι αυτοί που παίρνουν, για την τρέχουσα χρονική περίοδο, τηλέφωνα και ρωτάνε για δωμάτια. Πρόκειται, κυρίως, για ξένους επισκέπτες που κανονίζουν τις διακοπές τους δύο με τρεις μήνες πιο μπροστά. Έτσι, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από Γερμανία. Πρόκειται για Τούρκους της Γερμανίας που έρχονται στην περιοχή μας να ξεκουραστούν μερικές ημέρες και να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Τουρκία. Ενώ, αντίστοιχο ενδιαφέρον υπάρχει κι από Ρουμάνους τουρίστες. 

Μπορεί, βέβαια, οι τελευταίοι να είναι «περαστικοί» από την περιοχή μας, είναι όμως «καλοί» τουρίστες. Είναι αυτοί που κρατάνε «ζωντανό» τον τουρισμό μας. Πρόκειται για ανθρώπους οικογενειάρχες οι οποίοι προωθούνται προς άλλες περιοχές της χώρας μας, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών τους διακοπών. Μένουν, όμως, στην Ξάνθη κάποιες ημέρες, πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους για τον τελικό προορισμό τους, που συνήθως είναι κάποιο ελληνικό νησί. Είναι άνθρωποι που ξοδεύουν αφού καταναλώνουν, ενισχύοντας, έτσι, την τοπική μας οικονομία…».

Τέλος, ο κύριος Α. Αγκόρτσας, θεωρεί πως θα πρέπει και οι αρμόδιοι φορείς της περιοχής να μεριμνήσουν για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης, λαμβάνοντας σχετικές αποφάσεις που θα οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια