GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνέντευξη υποψήφιου Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχοπουλου

  “Η Ξάνθη θέλει προκοπή. Μήνυμα συνέπειας, σταθερότητας, εμπειρίας, εντιμότητας ικανότητας, αποτελεσματικότητας, ανάπτυξης. «Να νικήσουμε τ...

 

“Η Ξάνθη θέλει προκοπή. Μήνυμα συνέπειας, σταθερότητας, εμπειρίας, εντιμότητας ικανότητας, αποτελεσματικότητας, ανάπτυξης. «Να νικήσουμε την ανευθυνότητα και ανικανότητα, τόνισε,  έχουμε την εμπειρία και τη δύναμη  με  ικανούς νέους που ασχολούνται με τα κοινά χωρίς δεύτερες σκέψεις”
Μαζί του στην παρουσίαση των πυλώνων του προγράμματος 2024-2029, ήταν η κ. Σιδηρα Στέλλα, Αρβανιτιδης Δημήτρης, Παπαμιχαήλ Γιώργος, Λαφτσοπουλος Σίμος, Καλτσας Γιάννης, Παππάς Χρήστος

Το απόγευμα της Τετάρτης 28 Ιουνίου στο Ζήτα Παλλάς ο υποψήφιος δήμαρχος και πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος, παρουσία των εκπροσώπων του τοπικού τύπου και πλαισιωμένος από τα στελέχη του, παρουσίασε τους πυλώνες – πρόγραμμα με το οποίο θα πορευτεί αν οι Ξανθιώτες τον εμπιστευθούν εκ νέου.

Στην εισήγηση του ο υποψήφιος δήμαρχος Χ. Δημαραχόπουλος ανέφερε : «Βρισκόμαστε σήμερα, τολμώ να πω, κάπου στο τέλος και κάπου στην αρχή…

Στο τέλος αυτής της πολύμηνης δημοτικής θητείας που όπως όλοι λένε…, δεν έγινε τίποτα.

Και στην αρχή μιας νέας, αυτοδιοικητικής πενταετίας.

Και μέσα σ αυτό το τεράστιο «κενό», όλοι βλέπαμε και ακούγαμε…

Βλέπαμε που πάει η πόλη και ακούγαμε, τι μουρμούριζε ο κόσμος, τι ήθελε, τι περίμενε και δεν γινόταν.

Προσωπικά, αράδιαζα μέσα μου, όχι μόνο σκέψεις, ιδέες, εικόνες, επιθυμίες, αλλά και πρόσωπα, αρμόδια να τοποθετηθούν και να δουλέψουν αλλά και να συνοψίσουν την ουσία των κοινωνικών και αυτοδιοικητικών  δεδομένων.

Σήμερα, όλα αυτά πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, αλλά και να τα αφήσουμε πίσω μας… να κοιτάξουμε μπροστά και να στοχεύσουμε, σε όλα τ’ άλλα τα επερχόμενα, τα αναγκαία και τόσο ζωτικά.

Σήμερα πρέπει να κοιτάξουμε και… ποιός θα είναι ο καπετάνιος και ποιοι είναι οι συνεργάτες του, που μπορούν, να οδηγήσουν το καράβι σε ήρεμα νερά, στην ανάπτυξη κλπ… ή σε νέες μεγάλες περιπέτειες !!!

Ο κόσμος σήμερα δεν κοιτά μόνο, Aριστερά ή Δεξιά, επιλέγει τον αξιόπιστο.

Ο κόσμος πλέον, δεν θέλει ούτε μαθητευόμενους μάγους, ούτε νεοφώτιστους σωτήρες.

Η Ξάνθη, δεν θέλει δεύτερη φορά συμφορά, θέλει προκοπή. Θέλει ένα #restart και πολλά #LevelUp

Ερχόμαστε σήμερα λοιπόν… να δώσουμε το μήνυμα της συνέπειας, της σταθερότητας, της εντιμότητας, της αποτελεσματικότητας και της ανάπτυξης.

Ποιος είναι σήμερα, ο συνδυασμός ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ;;;

Είναι ο ενήλικας των παρατάξεων… για τον Δήμο Ξάνθης.

Τι είναι το Πρόγραμμά μας;;; Μια ιστορία πως ονειρευόμαστε, πως θέλουμε την Ξάνθη πως θέλουμε την Σταυρούπολη, πως θέλουμε τα χωριά μας.

Ναι είναι μεγάλο το πρόγραμμα, όπως μεγάλα και πολλά είναι αυτά τα οποία θέλουμε για την πόλη μας..

Και εσείς, ειδικά εσείς, όλοι με ξέρετε πολύ καλά… δεν είμαι μαθημένος στο ψέμα.

Γιατί κάποιοι δυστυχώς, απέδειξαν περίτρανα, την ανευθυνότητα, την ανικανότητα και την αναξιοπιστία όσων την τελευταία τετραετία κυβέρνησαν και διοίκησαν τον Δήμο Ξάνθης.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ λοιπόν, όσα σας πήρε η προηγούμενη, χαμένη στα λάθη τετραετία.
 • Την επόμενη περίοδο… οι Δήμοι «θα πετάξουν».
 • Εμείς λέμε το ΝΑΙ, αλλά και το ΠΩΣ.
 • Με άνοιγμα στους επαγγελματίες.
 • Προτεραιότητα στη καθημερινότητα.
 • Προτεραιότητα σε αυτούς τους έξι πυλώνες του προγράμματός μας, που σας παρουσιάζουμε σήμερα.
 • Με αλήθειες και πολλή δουλειά.
 • Φτάνει πια στον ξεπεσμό, ενός όμορφου και περήφανου Δήμου.
Το μόνο που κάποιοι έχουν στο μυαλό τους είναι οι απευθείας αναθέσεις, η εύρεση εργασίας σε μελλοντικούς υποψήφιους δημοτικούς τους συμβούλους, η ένταξη μισθοφόρων συμβούλων, και η διασπάθιση δημοσίου χρήματος…. και μ αυτά και μ αυτά, έχουν φέρει τον περήφανο Δήμο Ξάνθης, ουραγό στην διαφάνεια, ουραγό στην ανάπτυξη.
 • Όλοι αυτοί «οι μισθοφόροι»,  τι ακριβώς κάνουν από το 2019 ως σήμερα;
 • Δυστυχώς τίποτε!
Για αυτό επείγει και η αντικατάστασή τους με μία σοβαρή διοίκηση, η οποία θα παράγει έργο και για τη Ξάνθη και για όλο τον  Δήμο.

Είναι καιρός να νικήσουμε και την ανικανότητα και την αδιαφορία. Σήμερα και την εμπειρία έχουμε και την δύναμη. Με νέους ανθρώπους, με ικανούς ανθρώπους, με ανθρώπους που δεν έχουν δεύτερες σκέψεις… αυτοί είναι η δύναμή μας.

Χρειάζεται εμπειρία, θέληση, δύναμη, χρειάζεται να ξέρεις τι θέλεις αλλά και πως θα το κάνεις.

Στην Αυτοδιοίκηση (και γενικά στα κοινά), έχεις 2 δρόμους:

– είτε να υπόσχεσαι στους πάντες τα πάντα, να λες «θα τα φτιάξω όλα εγώ», να λαϊκίζεις και να μη στεναχωρείς κανέναν (πρόσκαιρα πάντα),

– είτε να δουλεύεις καθημερινά, νύχτα και μέρα, υπερνικώντας σκοπέλους, προβλήματα, κρατικές ανωμαλίες, νομικές ακρότητες και παραλογισμούς και εν τέλει να υλοποιείς έργα που μένουν για χρόνια.

Επιλέγοντας το 2ο δρόμο, έχεις να αντιμετωπίσεις πάρα πολλά προβλήματα: αδιανόητη γραφειοκρατία, υποχρέωση να αποδεικνύεις ακόμα και τα οφθαλμοφανή και αυτονόητα, να πείθεις κρατικούς υπαλλήλους για μια υπογραφή, να «αποξενώνεσαι» λίγο από τον κόσμο, προκειμένου να υπηρετήσεις έναν συγκεκριμένο στόχο.

Όταν όμως, βλέπεις να προχωρά ένα σπουδαίο έργο για το οποίο εσύ και οι συνεργάτες σου ξενυχτήσατε και κοπιάσατε, τότε λες «άξιζε τον κόπο»!
 • Αυτά είναι ΟΡΑΜΑΤΙΚΑ έργα!
 • Αυτά είναι τα έργα που εξασφαλίζουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!
Διότι αν θέλουμε τουρισμό, θα πρέπει ως τόπος να έχουμε και υποδομές, να έχουμε μια πόλη καθαρή, μια πόλη σύγχρονη, μια πόλη εύκολα προσβάσιμη, φιλική, ασφαλής, ένα Δήμο στολίδι.

Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες που σβήνουν… τα έργα, που υπηρετούν αυτό το στόχο, είναι αυτά που ΜΕΝΟΥΝ!!!

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, για τα άπειρα ξενύχτια που έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε μαζί για χρόνια ακόμα, να κάνουμε!

Μ αυτούς μαζί, χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες μας, γιατί όπως μου έλεγε κι ένας καλός μου φίλος και συνεργάτης… «δεν είναι όλα τα εργαλεία, για όλες τις βίδες».
 • ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ επίπεδο,
 • μαζί σου ΓΙΝΕΤΑΙ.
 • Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος
 • Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης
Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης και υποψήφιος με την παράταξη Δήμος Πρότυπο Καλτσάς Γιάννης  οικονομολόγος, αναφέρθηκε στον οικονομικό πυλώνα διοίκησης σημειώνοντάς ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση είναι ένας ζωντανός οργανισμός θέτοντας ως προμετωπίδα τα προβλήματα στους χώρους πάρκινγκ όπου θα πρέπει να ανοίξει το δημοτικό,  να βρεθούν νέοι χώροι, να μισθωθούν ακίνητα , να υλοποιηθεί επιτέλους η υπάρχουσα κυκλοφοριακή μελέτη, να προγραμματισθούν κυκλικοί κόμβοι στον δήμο, οι «επούλωση» των λακ κούβων που η παρέμβαση του φυσικού αερίου επιδείνωσε την όλη κατάσταση στους δρόμους της πόλης, να εξωραϊσθεί η κεντρική πλατεία και να φύγει το σιντριβάνι κάτω από το πλάτανο της κεντρικής πλατείας, να εισακουσθούν οι προτάσεις των τοπικών κοινοτήτων να προσεχθούν και να προστεθούν χώροι πρασίνου καθώς και χώροι αδέσποτων.

Στην συνέχεια ο κ. Παπαμιχαήλ αναφέρθηκε στην δραστηριοποίηση των πολιτιστικών συλλόγων και την οργάνωση των εκδηλώσεων με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη και στην επικράτεια του δήμου δίνοντας με βαρύτητα στον αθλητικό τουρισμό.

Ακολούθως ο κ. Αρβανιτίδης μίλησε για τα αθλητικά αγωνίσματα κλειστού και ανοιχτού στίβου και την πραγματοποίηση τουρνουά με την λογική πάντοτε της ενίσχυσης της επισκεψιμότητας

Στην συνέχεια η κ. Σιδηρά Στέλλα ανέπτυξε το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής στα θέμα κοινωνικής μέριμνας όπως η μείωση των δημοτικών τελών στους ΑΜΕΑ, ενίσχυση του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι, ενίσχυση με προσωπικό και οχήματα

Ο κ. Λαφτσοπουλος που ανέλαβε τα καθήκοντα του εκπροσώπου ενημέρωσε τους δημοσιογράφους και σημείωσε ότι τίθεται στην διάθεση τους για κάθε διευκρίνηση.

Τέλος ο κ. Παπάς αναφέρθηκε επί μακρόν στα θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού όπως ενσωμάτωση ψηφιακών υπηρεσιών, δημιουργία πλατφόρμας e-kep

Διασύνδεση υπηρεσίας καθαριότητας στο ψηφιακό σύστημα της πόλης,  αναβάθμιση ψηφιακής πλατφόρμας «Βελτιώνω την πόλη μου» και ενίσχυση του ηλεκτρονικού συστήματος λειτουργίας των υπηρεσιών της πόλης.

Τέλος απαντώντας στις ερωτήσει των δημοσιογράφων  ο κ. Δημαρχόπουλος, αναφέρθηκε στο σύστημα ανακύκλωσης που ξεκίνησε επί των ημερών του πρώην δημάρχου Μ. Στυλαινίδη και ατόνησε.

Στην ύπαρξη μελετών αναφέροντας ότι  επι των ημερών της νέας διοίκησης, έκανε αναφορά  στην έτοιμη μελέτη της πλατείας εμπορίου ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, η είσοδος της παλιάς πόλης ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ επί Στυλιανίδη με 2 εκ. ευρώ για να προχωρήσει, έκανε εκτενή αναφορά στην έτοιμη κυκλοφοριακή μελέτη με την οποία η νέα διοίκηση δεν υλοποίησε, είπε για τις παιδικές χαρές που ενώ ήταν όλες πιστοποιημένες,  άφησε αιχμές στην νέα διοίκηση όπου δεν υπάρχουν σε όλες, πιστοποιήσεις με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ασφάλεια των παιδιών.

Μίλησε για την ύπαρξη μελέτης για το ΔΑΚ η οποία και ακυρώθηκε και ξανά υποβλήθηκε και καρκινοβατεί.

Αναφέρθηκε στην ύπαρξη της μελέτης για την πεζογέφυρα των Κιμερίων.

Τέλος, κάνοντας αναφορά στην απώλεια εσόδων από την μη χρήση του συστήματος πάρκινγκ στην πόλη τονίζοντας ότι 10.000 ευρώ κάθε μήνα επί 4 χρόνια, είναι ένα πολύ σοβαρό ποσόν για να το πετάξει στα αζήτητα η διοίκηση και κάνοντας αναφορά στην μελέτη και εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, ανέφερε ότι θα έπρεπε να είχε τοποθετηθεί με κόστος 90.000 ευρώ στον σχεδιασμό επί των ημερών του και αντί για αυτό, η διοίκηση παρουσίασε το ίδιο σύστημα κόστους 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η όλη παρουσίαση ήταν καλά οργανωμένη και οι συνεργάτες του υποψηφίου δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου ήταν «διαβασμένοι».


Δεν υπάρχουν σχόλια