GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δημοσκόπηση Interview: Στο 6,5% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ -Αυτοδύναμη ΝΔ αλλά στις δεύτερες κάλπες

Δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Politic.gr δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου και δίνει προβάδισμα νίκης 6,5 μονάδων στη Νέα Δημο...

Δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Politic.gr δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου και δίνει προβάδισμα νίκης 6,5 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα, το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να σχηματιστεί κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αν υπερκεράσουν τους σκοπέλους που τους χωρίζουν, ενώ θεωρεί δεδομένη μια κυβέρνηση ΝΔ στις 2 Ιουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν αυξήσει τα ποσοστά συσπείρωσής τους.

Δημοσκόπηση RASS: Ισχυρό προβάδισμα 6,6 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Οι ερωτηθέντες επιθυμούν σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης από την κάλπη της 21ης Μαΐου σε ποσοστό 54%, ενώ το 42% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας. Αυτή η συνεργασία ιδανικά για τους περισσότερους (40,2%) θα ήταν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ ένα 28,5% θέλει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.
Στο 6,5% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Η διαφορά των δύο κομμάτων υπολογίζεται στο 6,5% και φαίνεται πως η ψαλίδα έχει ανοίξει, καθώς τον Απρίλιο η διαφορά ήταν στο 5% και τον Μάρτιο στο 3,6%.

Η εκτίμηση εδρών στην εξακομματική Βουλή

Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των εδρών στο Κοινοβούλιο, η ΝΔ συγκεντρώνει 125, ο ΣΥΡΙΖΑ 99, το ΠΑΣΟΚ 30, το ΚΚΕ 19, το ΜέΡΑ25 16 και η Ελληνική Λύση 11 έδρες.

Τα «κουκιά» δεν βγαίνουν για να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση από τη ΝΔ, όμως αυτό είναι εφικτό να συμβεί αν «συνθηκολογήσουν» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθώς σε αυτήν την περίπτωση οι έδρες τους ανέρχονται σε 155.

Με δεδομένο ότι τη δεύτερη εκλογική Κυριακή θα ισχύσει το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και με δεδομένο ότι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζεται στις 7 μονάδες, η «γαλάζια» παράταξη φαίνεται ότι σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση και με ένα ποσοστό της τάξης του 38% φαίνεται να πετυχαίνει την αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες.
Μειωμένο προβάδισμα ΝΔ στην παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ανεβάζει ελαφρώς τα ποσοστά του και να μειώνει τη διαφορά από τη ΝΔ στο 3,6%.
Μητσοτάκης για πρωθυπουργός

Η ψήφος εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη παραμένει ισχυρή έναντι του Αλέξη Τσίπρα σε ό,τι αφορά στον καταλληλότερο για πρωθυπουργό.

Η διαφορά μεταξύ τους ανέρχεται στις 17 μονάδες, με τον πρωθυπουργό να ανεβαίνει στο 48% (από 44%) ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κερδίζει και αυτός μια μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, βρίσκεται στο 31% (από 30%). 

Δεν υπάρχουν σχόλια