GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φαγωμάρα ανάμεσα στους μειονοτικούς υποψήφιους – Μέχρι και τώρα αλλάζουν ψηφοδέλτια!

Η κορύφωση της φαγωμάρας ανάμεσα στους μειονοτικούς υποψηφίους βουλευτές, που έχει επιφέρει η γενική αναφορά του Προξενείου Κομοτηνής “ο Τού...


Η κορύφωση της φαγωμάρας ανάμεσα στους μειονοτικούς υποψηφίους βουλευτές, που έχει επιφέρει η γενική αναφορά του Προξενείου Κομοτηνής “ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο”, χωρίς να δίνει κατεύθυνση σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ολόκληρη την εβδομάδα, αλλά κυρίως απο την Παρασκευή το βράδυ μέχρι και σήμερα το πρωί, υποψήφιοι αλλά και άνθρωποί τους, πηγαίνουν απο σπίτι σε σπίτι μουσουλμάνων, κυρίως της ορεινής περιοχής των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης και αλλάζουν τα ψηφοδέλτια με δικά τους!

Μάλιστα ορισμένοι, αν βρουν σθεναρή αντίσταση απο τους εκλογείς, τους παραπλανούν λέγοντάς τους ότι “μπορούν να βάλουν και περισσότερους απο έναν σταυρό στα ψηφοδέλτια”, κάνοντας έτσι άκυρο το ψηφοδέλτιο του συνυποψηφίου τους!

Το γεγονός κατήγγειλε ήδη υποψήφια μουσουλμάνα απο το ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, ενώ το ίδιο επιχειρούν οι προξενικοί και στην Κομοτηνή, που θέλουν να θέσουν εκτός πολιτικής σκηνής τον Ιλχάν Αχμέτ!

Χαρακτηριστικό είναι, ότι στην δισταυρία ή τρισταυρία που “προτείνουν” για να ακυρώσουν το σταυρό προτίμησης στα ψηφοδέλτια, βάζουν και κάποιον χριστιανό υποψήφιο για να μην φανεί το ποιος έκανε τη… “νοθεία”!

Ψηφοδέλτια απο τα… σύνορα!

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες αυτοκίνητα με τουρκικούς αριθμούς κυκλοφορίας έχουν έρθει στη Θράκη και πιο συγκεκριμένα στους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης. Οι περισσότεροι εξ΄αυτών είναι Έλληνες Μουσουλμάνοι που διαβιούν στην Τουρκία και έρχονται να ψηφίσουν, ενώ κάποια απο αυτά τα οχήματα έχουν μέσα επιβάτες παρατηρητές της Τουρκικής Κυβέρνησης αλλά και Δημοσιογράφους ανταποκριτές απο άλλα κράτη που βρίσκονται στην Τουρκία.

Το κενό της εκλογικής επαναλληπτικής διαδικασίας στην Τουρκία, μετά την πρώτη αναμέτρηση της 14ης Μαίου που δεν έβγαλε Πρόεδρο στη γειτονική χώρα, έδωσε την ευκαιρία μετακίνησης πολλών χιλιάδων κατοίκων της Τουρκίας στη Θράκη.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι η συμμετοχή στην κάλπη, όλων εκείνων που έχουν και κρατούν το εκλογικό τους δικαίωμα στη Θράκη ενώ ζουν στην Τουρκία, θα αυξηθεί σημαντικά και ίσως δούμε το βράδυ ρεκόρ συμμετοχής.

Παράλληλα, το πιο αξιοσημείωτο είναι, ότι πολλοί εξ’ αυτών παραλάμβαναν τα ψηφοδέλτια επι της Εγνατίας Οδού, σε σημεία που υπήρχαν αυτοκίνητα και τους περίμεναν για να τους δώσουν το εκλογικό υλικό, με το σταυρό προτίμησης που επιχειρεί να περάσει το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Είναι ένα νέο σύστημα, που δουλεύτηκε πολύ καλά όλο το προηγούμενο διάστημα και με εφαρμογές κινητών κατάφεραν να έχουν σχεδόν όλο το εκλογικό σώμα που έρχεται απο Τουρκία σε Ελλάδα για να ψηφίσει, πληροφορίες που είχαν πρόσβαση μόνο όσοι υπάκουσαν πιστά στις επιταγές του Τουρκικού Προξενείου.

Η σημερινή μέρα και κυρίως η βραδιά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για το ποιοι εκλέγονται, αλλά κυρίως για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς και κινητικότητας όλων όσων μεθόδευσε το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Το παραλήρημα του μειονοτικού τύπου!

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε στον πανικό που έχει επικρατήσει στις τάξεις της μουσουλμανικής μειονότητας που βρίσκεται κοντά στο Τουρκικό Προξενείο, δεδομένης της ασυμφωνίας νέων και παλιών υποψηφίων και της πολιτικής αστάθειας στην Τουρκία!

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδα milletgazetesi.gr, ο Τζενγκιζ Ομέρ, με τίτλο “ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ”, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“…Σήμερα το ελληνικό κράτος συνεχίζει την αφομοιωτική του πολιτική με την αδιάλλακτη στάση του να αρνείται την ταυτότητα της Τουρκικής και της Μακεδονικής Μειονότητας. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε την Ελλάδα ένοχη για την απαγόρευση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης λόγω της τουρκικής ονομασίας της . Η Ελλάδα , που έχει καταδικαστεί δύο φορές , διαβάζει ό,τι γνωρίζει, παρότι έχει πολλές φορές προειδοποιηθεί από την Επιτροπή Υπουργών της ΕΕ να εφαρμόσει δικαστικές αποφάσεις. Εφόσον η αναγνώριση διαφορετικών ταυτοτήτων στη χώρα εκλαμβάνεται ως «εθνική απειλή» και «πρόβλημα ασφαλείας», οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ δεν εφαρμόζονται από το κράτος. Φαίνεται ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί για πολύ καιρό. Λοιπόν, θα το δεχτούμε επειδή η Ελλάδα αρνείται την ταυτότητα και τα δικαιώματά μας; Φυσικά και όχι…”

Και συνεχίζει:

” Η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι εθνική και θρησκευτική μειονότητα. Πρέπει να προστατεύσουμε τα εθνικά μας γνωρίσματα καθώς και τη θρησκεία μας. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως όλοι γνωρίζουμε, θα γίνουν εκλογές την επόμενη Κυριακή. Ας είναι ευλογία για μας Η χώρα και η μειονότητά μας! Το ψηφοδέλτιο που χρησιμοποιήθηκε είναι κάτι παραπάνω από ένα κομμάτι χαρτί, είναι τιμή , είναι το μέλλον μας, είναι τα τζαμιά μας, το σχολείο μας. Ψηφίζοντας για όσους θέλουν να τερματίσουν τη μειονότητα από άποψη θρησκείας και εθνικότητας σημαίνει προετοιμάζοντας το τέλος μας με τα ίδια μας τα χέρια, αλλά αν ενεργήσουμε υπεύθυνα ως μουσουλμάνοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης θα το κάνουμε αυτό .Θα περάσουμε με επιτυχία τις εξετάσεις και θα στείλουμε στη βουλή ως βουλευτές τους ανθρώπους μας, που είναι μεταξύ μας, που θα προστατεύουν τους μειονοτικούς θεσμούς και την υπόθεση και που θα αγωνιστούν για τα δικαιώματά μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο λάθος είναι να βλέπουμε τους δικούς μας θρησκευόμενους αδελφούς ως άχρηστους και να ζητάμε βοήθεια από μη μουσουλμάνους».

Ολα αυτά βεβαίως, αγαπητοί αναγνώστες, θα μας απασχολήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια