GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νέα εποχή για την Ελληνική Αστυνομία… Θα εκπαιδεύεται υποχρεωτικά στα δικαιώματα των ζώων

Αυξάνονται αντί να μειώνονται τα πάρεργα της ΕΛΑΣ, καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί Ξάνθης.


Αυξάνονται αντί να μειώνονται τα πάρεργα της ΕΛΑΣ, καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί Ξάνθης.

Νίκος Γουναρίδης:

  • «Η Αστυνομία είναι αρμόδια για την επιβολή προστίμων διοικητικού χαρακτήρα σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων, κάτι που κανείς δεν αρνείται. Από εκεί και πέρα, η εξειδίκευση στο ζήτημα δικαιωμάτων των ζώων δεν είναι δικό μας κομμάτι ευθύνης και δεν θα έπρεπε να γίνει…»

Τουλάχιστον ένας αστυνομικός από κάθε αστυνομικό τμήμα επιστρέφει, από εχθές, Τετάρτη 10 Μαΐου, στα «θρανία», ώστε να αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες που σχετίζονται με την κακοποίηση ζώων, είτε πρόκειται για αδέσποτα ζώα, είτε για δεσποζόμενα, ιπποειδή, παραγωγικά, εξωτικά ζώα και ούτω καθεξής.

«Κάθε ζωή έχει αξία. Η προστασία των ζώων είναι απόδειξη παιδείας και πολιτισμού μίας κοινωνίας. Ως υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Ελληνική Αστυνομία, εφαρμόζουμε τη σχετική νομοθεσία με επιμέλεια και την απαραίτητη αυστηρότητα. Ώστε να δίνουμε το παράδειγμα και να συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση και τη διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας, στην κατεύθυνση του σεβασμού των δικαιωμάτων των ζώων» δηλώνει ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, με την αφορμή της ανακοίνωσης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, για πρώτη φορά, των στελεχών της ΕΛΑΣ σε θέματα δικαιωμάτων των ζώων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια