GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γερμανία-Εκλογές στην Τουρκία: Σάλος και αντιδράσεις για τις αφίσες του Ερντογάν

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Νυρεμβέργης στη Γερμανία να εγκρίνει την τοποθέτηση σε δρόμους της πόλης προεκλογικών αφισών του Κόμμ...


Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Νυρεμβέργης στη Γερμανία να εγκρίνει την τοποθέτηση σε δρόμους της πόλης προεκλογικών αφισών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει των εκλογών στην Τουρκία έχει προκαλέσει σάλο και αντιδράσεις.

Πολλοί Γερμανοί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επέκριναν έντονα την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να δώσει άδεια στην τοποθέτηση των αφισών.

Μάλιστα, ένας πρώην πολιτικός των «Πρασίνων», ο Βόλκερ Μπεκ δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι ο Ερντογάν και το κόμμα του είναι «αντιδημοκράτες» που «δηλητηρίαζαν το πολιτικό κλίμα στη Γερμανία».

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή της Νυρεμβέργης, ανέφερε στο Twitter:

«Στεκόμαστε ουδέτεροι τόσο σε γερμανικές όσο και σε ξένες προεκλογικές εκστρατείες. Όλοι έχουν το δικαίωμα να αναρτούν αφίσες μέσα στα πλαίσια του νόμου».

  • Επίσης, είχε αναφέρει ότι…

«Λόγω της προεκλογικής εκστρατείας εγκρίναμε την τοποθέτηση 25 αφισών έξω από την παλιά πόλη (…) από τις 22 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου», ανέφερε στο λογαριασμό του το twitter το δημοτικό συμβούλιο της πόλης της Νυρεμβέργης.

Οι εκλογές και η διαμάχη

Την περασμένη Πέμπτη, οι Τούρκοι που ζουν στο εξωτερικό άρχισαν ήδη να ψηφίζουν για τις τουρκικές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

Η ψήφος στο εξωτερικό θα είναι δυνατή μέχρι τις 9 Μαΐου και 26 εκλογικά τμήματα έχουν ανοίξει μόνο στη Γερμανία, όπου ζει η μεγαλύτερη τουρκική κοινότητα στο εξωτερικό.

Στις τουρκικές προεδρικές εκλογές του 2018, η Γερμανία βρέθηκε στο κέντρο μιας έντονης διαμάχης, με τον πρόεδρο Ερντογάν να κατηγορεί τις γερμανικές αρχές ότι εμποδίζουν τις προσπάθειες της προεκλογικής εκστρατείας του στη χώρα.

Ωστόσο, τέτοιες εντάσεις δεν αναμένονται αυτή τη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια