GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γ. Βαρουφάκης: «Το μόνο που πετυχαίνει ο φράχτης στον Έβρο είναι να αυξάνει τα κέρδη των διακινητών»

«Το μεταναστευτικό δεν λύνεται με φράχτες και με πους μπακς , επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο αλλά όσον αφορά στη μεταναστευτική ροή, πρέπει να τ...


«Το μεταναστευτικό δεν λύνεται με φράχτες και με πους μπακς
, επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο αλλά όσον αφορά στη μεταναστευτική ροή, πρέπει να το πάρουμε απόφαση, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μεταναστευτική πολιτική», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στον Alpha.

«Είμαστε μια ήπειρος που για χίλια χρόνια κάναμε εξαγωγή μεταναστών σε όλο τον πλανήτη, τώρα έχει αλλάξει το δημογραφικό, έχει αντιστραφεί αυτή η ροή και ως Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουμε πολιτική γι’ αυτό, χτίζουμε φράχτες», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Είναι απαράδεκτο να είμαστε ακόμα στο Δουβλίνο, να μην υπάρχει ακόμα ένας τρόπος, μια συμφωνία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης -δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ένα αποκύημα της φαντασίας μας- για να μοιραστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση όλο αυτό το πλήθος των ανθρώπων. Γιατί αν τους μοιραζόμασταν δεν θα είχαμε πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μεταναστευτικό πρόβλημα, η Ελλάδα έχει πρόβλημα μεταναστευτικό, η Ιταλία έχει πρόβλημα μεταναστευτικό, επειδή δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ερωτηθείς για τα πιθανά σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών είπε: «Αν βγαίνουν τα κουκιά Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ θα βγει τέτοια συγκυβέρνηση δικομματική. Αν βγαίνουν τα κουκιά ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ πάλι θα βγει μια τέτοια συγκυβέρνηση. Είναι πολύ πιθανό να μην βγαίνουν τα κουκιά αυτά, οπότε τότε θα έχουμε μια τρικομματική»

Και επανέλαβε την πάγια θέση του ΜέΡΑ25: «Εμείς δύο χρόνια το λέμε ότι για να έχεις μία συγκυβέρνηση η οποία αξίζει να υπάρχει πρέπει να έχει ένα κοινό πρόγραμμα, κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο δεν γίνεται μετά την Κυριακή των εκλογών».

Δεν υπάρχουν σχόλια