GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σήμερα η εντολή στα Τζαμιά για τις εκλογές!

Στη μεσημεριανή, καθιερωμένη εβομαδιαία, προσευχή της Παρασκευής, θα δοθεί η εντολή για το ποιοι υποψήφιοι θα πριμοδοτηθούν απο το Τουρκικό ...


Στη μεσημεριανή, καθιερωμένη εβομαδιαία, προσευχή της Παρασκευής, θα δοθεί η εντολή για το ποιοι υποψήφιοι θα πριμοδοτηθούν απο το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Αναφερόμαστε στους μουσουλμάνους υποψηφίους βουλευτές καταρχήν, αλλά και κάποιους χριστιανούς που ζήτησαν τη στήριξη του Τουρκικού Προξενείου, μέσω των Ψευτομουφτειών της Κομοτηνής και της Ξάνθης.

Αμέσως μετά την προσευχή και πριν την ευχή του Ιμάμη, θα υπάρξει ομιλία – “ενότητας” όπως τη χαρακτηρίζουν – μέσα απο την οποία θα δοθούν οι οδηγίες και οι επιθυμίες της “μητέρας πατρίδας” (Τουρκία), στους προσευχόμενους μουσουλμάνους, οι οποίοι με τη σειρά τους και θα μεταφέρουν το μήνυμα στους άλλους συντοπίτες τους.

Κάπως έτσι και με την ανάλογη οικονομική στήριξη του Προξενείου, δημιουργούνται τα μεγάλα ποσοστά και συμμετοχής αλλά και εκλογής συγκεκριμένων προσώπων απο τη μουσουλμανική μειονότητα.

Για την Ξάνθη, μέσω της “ψευτομουφτείας” θα στηριχθούν οι Ζεϊμπέκ – Μπουρχάν καταρχήν και σε δεύτερη μοίρα οι δύο χριστιανές γυναίκες με δυναμικό προφιλ που προωθήθηκαν στα ελληνικά ψηφοδέλτια.

Για τη Ροδόπη ο Ιλχάν Αχμέτ συνεχίζει να έχει τη στήριξη του Προξενείου, την οποία έχουν εξασφαλίσει ασχέτως άλλης δυναμικής και οι Κατραντζή Μουσταφά – Φερχάτ Οζγκιούρ.

Χιλιάδες μετακινήσεις

Παρ’ όλο που στην Τουρκία γίνονται παράλληλα εθνικές εκλογές, εντούτοις Έλληνες Μουσουλμάνοι που διαβιούν στην γειτονική χώρα, έχουν μετακινηθεί ήδη και η κορύφωση αυτής της μετακίνησης θα είναι μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι. Τα οχήματα με τουρκικές πινακίδες, σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού, αλλά και των παράλληλων παλαιών εθνικών οδών είναι εκατοντάδες, ενώ εκτιμήσεις τελωνειακών απο τους Κήπους αλλά και το Ορμένιο κάνουν λόγο τελικά για κάποιες χιλιάδες αυτοκίνητα που θα έρθουν για τις Ελληνικές Εθνικές Εκλογές στη Θράκη.

Μέσα σε αυτούς βεβαίως, πάντα και οι “παρατηρητές” του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και του Τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, οι οποίοι διασυνδέονται άμεσα με Έλληνες Ευρωβουλευτές στις Βρυξέλες και προωθούν μέσω αυτών τα ζητήματα “καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας κλπ”.

Στόχος οι 4 έδρες

Οπως πάντα, το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, επιζητεί την κατάληψη 4 εδρών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο απο μουσουλμάνους βουλευτές, στόχος που δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί, εάν οι χριστιανικοί ψήφοι διαμοιραστούν σε υποψηφίους αμφίβολης εκλογής.

Οι μουσουλμάνοι εκλογείς, κινούνται στο 80% της δύναμής τους, συντεταγμένα και με απόλυτη υπακοή στο Τουρκικό Προξενείο και αυτό αποδείχθηκε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά κυρίως στις Εκλογές του 2015 και σε αυτή του 2019, όπου υποψήφιοι συγκεκριμένου κόμματος πήραν ποσοστά άνω του 80% της εκλογικής δύναμης.

Επίσης, η συμμετοχή των μουσουλμάνων εκλογέων είναι πολύ μεγαλύτερη απο αυτή των χριστιανών, με αποτέλεσμα να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος στον κάθε Νομό.


Δεν υπάρχουν σχόλια