GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Απόδραση στην αμπελόεσσα χώρα των Αβδήρων…

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης συμμετέχει στον εορτασμό των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών και σας προσκαλεί σε δύο παράλληλες περιηγήσεις.


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης συμμετέχει στον εορτασμό των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών και σας προσκαλεί σε δύο παράλληλες περιηγήσεις.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης συμμετέχοντας στον εορτασμό των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών καλεί το κοινό της Ξάνθης να αδράξει την ευκαιρία και να εξορμήσει σε μία περιήγηση σε χώρους όπου το περιβάλλον και τα μνημεία βρίσκονται σε αγαστή αρμονία. Επιδιώκοντας εναλλακτικές προσεγγίσεις προτείνονται δύο διαδρομές: η πρώτη για τους λάτρεις του ποδηλάτου και η δεύτερη για εκείνους που δεν εγκαταλείπουν το αυτοκίνητο αλλά εμπιστεύονται και τις περιπατητικές τους ικανότητες. Με οδηγούς τους αρχαιολόγους της Εφ.Α. Ξάνθης θα εξερευνήσουμε μνημεία που σχετίζονται με την αρχαία πόλη των Αβδήρων (τείχη, τύμβους, ταφικά μνημεία, αγροικίες, λατομεία) και βρίσκονται διάσπαρτα γύρω από αυτή. Τα μνημεία έχουν αναδειχθεί πρόσφατα με ήπιες επεμβάσεις που έγιναν στο πλαίσιο του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ υποέργου «Ενοποίηση σημείων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος Αβδήρων και Πόρων».

Σε όσους επιλέξουν την ποδηλατική διαδρομή συστήνεται να συμμετάσχουν με το δικό τους ποδήλατο. Εναλλακτικά, η Εφορεία είναι σε θέση να παράσχει δωρεάν έως δέκα ποδήλατα σε ενδιαφερόμενους, με σειρά προτεραιότητας κατά τη δήλωση συμμετοχής. Οι ποδηλάτες θα πρέπει να διαθέτουν τα δικά τους προστατευτικά μέσα και σακίδιο με νερό. Για την αυτοκινητιστική διαδρομή είναι απαραίτητη η χρήση ιδιωτικού αυτοκινήτου που να δύναται να κινηθεί σε ομαλό χωματόδρομο. Μικρός αριθμός συμμετεχόντων (27 άτομα άνω των 18 ετών) θα είναι εφικτό να κινηθούν με λεωφορείο που παραχωρεί ο Δήμος Αβδήρων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά τη δήλωση συμμετοχής. Συστήνεται οι περιπατητές να διαθέτουν τα κατάλληλα παπούτσια πεζοπορίας, καπέλο και νερό. Οι περιηγήσεις θα ολοκληρωθούν στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων, όπου θα ακολουθήσει ολιγόλεπτη ξενάγηση και θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια.


Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και η επιλογή διαδρομής στα τηλέφωνα επικοινωνίας του Μουσείου Αβδήρων. Η δράση προσφέρεται δωρεάν και υλοποιείται με τη συνδρομή του Δήμου Αβδήρων.

Ημερομηνία δράσης: Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Ώρα: 11:00 π.μ.

Σημείο συνάντησης: Αρχαιολογικός Χώρος Αβδήρων

Υπεύθυνες εκδήλωσης: Μαρία Χρυσάφη, Παγώνα Κατσάκη, Αντιγόνη Αδαμίδου

Υπεύθυνες επικοινωνίας: Σοφία Ζουρνατζή, Αθηνά Σάρου

Παράλληλα, ανοιχτοί για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, θα είναι οι παρακάτω χώροι:

Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων: Πέμπτη 25-5-2023 έως Κυριακή 28-5-2023. Ωράριο: 08.30 – 15.30.

Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων: Πέμπτη 25-5-2023 έως Κυριακή 28-5-2023. Ωράριο: 08.30 – 15.30.

Μακεδονικός τάφος Σταυρούπολης – Κομνηνών: Πέμπτη 25-5-2023 έως Κυριακή 28-5-2023. Ωράριο: 10.00 – 14.00.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 25410 51003 και 25410 51783

E-mail: efaxan@culture.gr

Η Προϊσταμένη της

Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης

Κωνσταντίνα Καλλιντζή

Αρχαιολόγος με βαθμό Α’ 

Δεν υπάρχουν σχόλια