GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έρχονται εξετάσεις αίματος στους οδηγούς για την κούραση

Η κούραση και η υπνηλία είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που οδηγούν σε ένα ατύχημα.


Η κούραση και η υπνηλία είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που οδηγούν σε ένα ατύχημα.

Και ήδη συζητείται το ενδεχόμενο να υπάρχει η δυνατότητα επί τόπου αιματολογικών εξετάσεων έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν ο οδηγός που έχει σταματήσει για έλεγχο είναι ικανός να συνεχίσει.

Οι εξετάσεις αίματος θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να μετρηθεί αν ένας οδηγός παρουσίαζε έλλειψη ύπνου σε περίπτωση που προκάλεσε ατύχημα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η νέα αυτή μέθοδος θα μπορούσε να εφαρμοστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και θα επέτρεπε στην Τροχαία να διαπιστώσει αν ένα άτομο που ενεπλάκη σε ατύχημα ήταν κουρασμένο.

Σύμφωνα με ειδικούς για την οδική ασφάλεια, ένα άτομο που οδηγεί όταν είναι κουρασμένο μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνο με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Περίπου το 10 έως 20% όλων των ατυχημάτων εκτιμάται ότι προκαλείται από την κόπωση του οδηγού, ενώ ένας στους οκτώ ανθρώπους παραδέχεται ότι αποκοιμήθηκε όταν καθόταν στο τιμόνι.

Οι οδηγοί είναι 20 φορές πιο πιθανό να αποκοιμηθούν στο τιμόνι στις 6 το πρωί από ό,τι στις 10 το βράδυ, ενώ η κόπωση παίζει ρόλο σε περίπου το 4% των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Πηγή: Newsauto



Δεν υπάρχουν σχόλια