GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δημόσιο: Αυξήσεις στους μισθούς για έξι ειδικά Μισθολόγια

  Πέραν του ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων – που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2024 -, αλλαγές αναμένονται εντός του 2023 κ...

 


Πέραν του ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων – που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2024 -, αλλαγές αναμένονται εντός του 2023 και στα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου τομέα.

Πρόκειται για τα έξι ειδικά Μισθολόγια του επιστημονικού προσωπικού, των δικαστικών, των ενστόλων και άλλων κατηγοριών τα οποία παραμένουν «παγωμένα» επί σειρά ετών.

Ήδη έχουν δοθεί αυξήσεις στο ιατρικό προσωπικό, λόγω του βάρους που σήκωσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ακολουθούν εντός των επομένων μηνών τα εξής ειδικά μισθολόγια:

Των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντίστοιχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και η έκδοση απόφασης για καταβολής της ειδικής αποζημίωσης για τη νυχτερινή απασχόληση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Των μελών του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) των Πανεπιστημίων, τα μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Π.) των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Τ.Ε.Ι.), κ.λπ

Των Ερευνητών και των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων που υπηρετούν σε Εθνικά Ερευνητικά Κέντρα και ανεξάρτητα Ερευνητικά Ινστιτούτα, που υπάγονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των κέντρων έρευνας της Ακαδημίας Αθηνών και του Κ.Ε.Π.Ε.

Των υπαλλήλων του Διπλωματικού κλάδου, του επιστημονικού προσωπικού της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας, των υπάλληλων του κλάδου Εμπειρογνωμόνων, κλπ.

Των Αρχιερέων

Των μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (Κ.Ο.Α.) και των λοιπών ορχηστρών.

Τι ισχύει σήμερα

Στα ήδη υπάρχοντα ειδικά μισθολόγια ισχύουν σήμερα τα εξής:

  • Ο μηνιαίος βασικός μισθός του του καθηγητή Πανεπιστημίου κυμαίνεται στα 2.122 ευρώ. Ο βασικός μισθός των επόμενων μισθολογικών κλιμακίων διαμορφώνεται με προσθήκη 60 ευρώ στο αμέσως προηγούμενο κλιμάκιο.
  • Ο μηνιαίος βασικός μισθός του πρώτου κλιμακίου της βαθμίδας του Ερευνητή Α΄ ορίζεται στο ποσό των 1.670 ευρώ. Ο βασικός μισθός των λοιπών μισθολογικών κλιμακίων διαμορφώνεται με πρόσθεση στο αμέσως προηγούμενο κλιμάκιο του ποσού των πενήντα έξι ευρώ.
  • Ο βασικός μισθός για τους αρχιερείς ξεκινά από 2.600 ευρώ για τον αρχιεπίσκοπο και κατεβαίνει προς τα κάτω για τις υπόλοιπες βαθμίδες της ιεραρχίας.
  • Ο μηνιαίος βασικός μισθός του πρώτου κλιμακίου της κατηγορίας του Αρχιμουσικού – Εξάρχοντα ορίζεται στο ποσό των 1.698 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια