GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ασπιδά-ρα Ξάνθης: Σώθηκε στον ... πόντο, νίκησε 68-67 το Ανατόλια και παρέμεινε στη Γ’ Εθνική Μπάσκετ!

  Μέχρι τέλους, ακόμα και αν το Ανατόλια πλησίασε ακόμα και στον πόντο για αρκετή ώρα στο φινάλε, η Ασπίδα άντεξε στην αντίπαλη πίεση και σώ...

 


Μέχρι τέλους, ακόμα και αν το Ανατόλια πλησίασε ακόμα και στον πόντο για αρκετή ώρα στο φινάλε, η Ασπίδα άντεξε στην αντίπαλη πίεση και σώθηκε και οριστικά!

Έσωσε τη σεζόν η Ασπίδα! Η Ασπίδα Ξάνθης μετά τη Θεσσαλονίκη κέρδισε και στην Ξάνθη το Ανατόλια στον πόντο με 68-67 και έσωσε τη χρονιά και επίσημα στον 6ο όμιλο της Γ Εθνικής ρίχνοντας στα τοπικά της ΕΚΑΣΘ το Ανατόλια μετά από συνεχόμενες παρουσίες στις εθνικές κατηγορίες.

Έχοντας φόρα φυσικά από το πολύ μεγάλο και μισή παραμονή διπλό πριν από ακριβώς μια βδομάδα στη Θεσσαλονίκη, σε ένα γεμάτο γήπεδο που ο συγκλονιστικός κόσμος της Ξάνθης στάθηκε στο πλευρό της ομάδας, ο οργανισμός της Ξάνθης μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και στο σημερινό ματς με αποτέλεσμα να ξεφύγει από νωρίς με διψήφιες αποστάσεις (24-12 στο 10′, 41-30 στο 20′) όντας φυσικά πλέον το απόλυτο φαβορί για το ροζ φύλλο και την σωτηρία.

Αυτή η κυριαρχία των γηπεδούχων μάλιστα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, με το Ανατόλια ωστόσο που δεν είχε άλλες ευκαιρίες ήττας να μειώνει ακόμα και στους 7 πόντους (56-49 στο 30′) με μια ακόμα περίοδο να παραμένει μέχρι και την εκπνοή του αγώνα. Μέχρι τέλους, ακόμα και αν το Ανατόλια πλησίασε ακόμα και στον πόντο για αρκετή ώρα στο φινάλε, η Ασπίδα άντεξε στην αντίπαλη πίεση και σώθηκε και οριστικά!

Το παιχνίδι παρακολούθησαν μεταξύ άλλων και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Σάββας Μελισσόπουλος με τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ξάνθη για όλους Γιώργο Χατζηθεοδώρου, ο δημοτικός σύμβουλος Φάνης Παπαδάκης, ο ιστορικός Πρόεδρος Ρούλης Παπατσαρούχας, ο επικεφαλής της Νέας Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης  κ.ά. 

Μπράβο Ασπιδάρα!  

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ  

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στον πόντο η ΑΣΠΙΔΑ Ξάνθης κατάφερε αυτό που στην αρχή των playout φάνταζε ακατόρθωτο και άθλος!

Η ομάδα μας νίκησε την πολύ ποιοτική ομάδα του ΑΝΑΤΟΛΙΑ με τελικό σκορ 68 – 67 έκανε τη το 3-1 και παραμένει στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, ενώ το Ανατόλια υποβιβάζεται.
Η ομάδα μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε την πρωτοπορία στο σκορ και δεν την έχασε καμία στιγμή μέχρι το τέλος του αγώνα, έχοντας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα διψήφιες διαφορές και δείχνοντας πόσο πολύ θέλουν οι παίκτες μας τη νίκη. Οι πολλές χαμένες βολές κρατούσαν τους αντιπάλους μας στο παιχνίδι και στα τελευταία λεπτά έγινε αρκετά αγχωτικό και τελικά κρίθηκε στον πόντο.

Θέλουμε να συγχαρούμε έναν προς έναν τους αθλητές μας για την υπερπροσπάθεια που έκαναν όλον αυτό τον καιρό πιστεύοντας στην αξία τους παρά το νεαρό της ηλικίας τους, δείχνοντάς μας πως η Ξάνθη παράγει αθλητές και η ομάδα μας μπορεί να στηρίζεται σ΄ αυτούς για πολλά χρόνια.

Πολλά συγχαρητήρια στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας που πίστεψε στις δυνατότητες των παικτών μας και με σκληρή δουλειά κατάφεραν αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο!

Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΝΑΤΟΛΙΑ που δυστυχώς υποβιβάζεται και ευχόμαστε γρήγορη επάνοδο στις εθνικές κατηγορίες.

Ευχαριστούμε εκείνα τα ΜΜΕ της πόλης μας που αυτή την εβδομάδα πρόβαλαν την προσπάθειά μας και το κάλεσμά για να γεμίσει ο κόσμος το γήπεδό μας, συμβάλλοντας στην επιτυχία της ομάδας μας.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον υπέροχο κόσμο της Ξάνθης που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, έδωσε συγκλονιστικό παρών, κατέκλυσε το παλατάκι μας, έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν οι αθλητές μας, πάντα σε κόσμια πλαίσια, και στο τέλος όλοι μαζί πανηγυρίσαμε τη μεγάλη νίκη και την παραμονή. Τους αφιερώνουμε τη μεγάλη νίκη και την παραμονή.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ – ΑΝΑΤΟΛΙΑ 68-67
Δεκάλεπτα: 24-12, 41-30, 56-49, 68-67

Διαιτητές: Ξενικάκης, Χρυσάφης

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Δώδος, Κασαρτζίδης, Σουλιώτης): Σαββουλίδης 9(2), Αγγελόπουλος 20, Παπαϊωάννου, Στουρνάρας 14 (2), Παπανικολάου, Διαμαντής, Παυλάκης 7, Μπουραζάνης, Παναγιωτόπουλος , Κάλφας 7(1), Ρουύμογλου 6, Πιεβάλιτσα 5

ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Μυστιλιάδης): Καραγιαννάκης 2, Μηντζαρίδης 22 (3), Ριζόπουλος 2, Αζίζης 10 (1), Καμπούρης, Βελισσαρίου 15 (1), Τερζίδης, Ανδρικάκης, Καρανώτας 14, Ιατρίδης 1




Δεν υπάρχουν σχόλια