GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΕΣΠΑ: Τα τρία προγράμματα ύψους 650 εκατ. ευρώ που έρχονται για μικρομεσαίες

Οι δράσεις και οι αιτήσεις χρηματοδότησης


Οι δράσεις και οι αιτήσεις χρηματοδότησης

Τρεις νέες δράσεις από το ΕΣΠΑ 2021-2027 που στόχο έχουν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που αφορά, κυρίως, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αναμένεται να προκηρυχθούν μέσα στο επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα στο β’ και γ’ τρίμηνο του 2023.

Ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται, σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό, σε €650 εκατ. και θα απευθύνονται σε επιχειρήσεις στο σύνολο της χώρας.

Οι τρεις δράσεις

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις δράσεις:

  • Ερευνώ – Καινοτομώ, με συνολικό προϋπολογισμό €300 εκατ.
  • Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με προϋπολογισμό €200 εκατ.
  • Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών επιχειρήσεων, ύψους €150 εκατ.

Σε ό,τι αφορά τη δράση Ερευνώ-Καινοτομώ, η οποία έχει προδημοσιευτεί, βασικός στόχος είναι η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα πρέπει να αφορούν σε έργα έρευνας και καινοτομίας και να εντάσσονται σε μία από τις 4 παρεμβάσεις:

  • Έρευνα και Ανάπτυξη από επιχειρήσεις
  • Συμπράξεις επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς
  • Αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων
  • Σφραγίδα Αριστείας (Seal of Excellence) για επιχειρήσεις

Σύμφωνα με το δημοσιευμένο χρονοδιάγραμμα, η εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης για τις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων είναι το β’ τρίμηνο του 2023.

Οι άλλες δύο δράσεις έχουν ως στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στη δημιουργία θέσεων εργασίας σ’ αυτές.

Πάντα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης για τις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων είναι το γ’ τρίμηνο του 2023.


























 

Δεν υπάρχουν σχόλια