GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εκλογές 2023: Στις 20:30 την Κυριακή η πρώτη εκτίμηση ασφαλούς αποτελέσματος

Ολοκληρώθηκε στο Υπ. Εσωτερικών, η ενημέρωση των δημοσιογράφων για τον τρόπο με τον οποίο θα μεταδοθούν φέτος τα αποτελέσματα, καθώς για πρώ...


Ολοκληρώθηκε στο Υπ. Εσωτερικών, η ενημέρωση των δημοσιογράφων για τον τρόπο με τον οποίο θα μεταδοθούν φέτος τα αποτελέσματα, καθώς για πρώτη φορά αναμένεται αρκετά νωρίς να έχουμε και μια σαφή εικόνα για τα ποσοστά των κομμάτων.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές θα έχουμε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά την πρώτη εκτίμηση ασφαλούς αποτελέσματος στις 20:30. Στις 21:30 – 22:00 θα έχουμε το συνολικό αποτέλεσμα για το 80% της επικράτειας.

Πλέον κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος θα διαθέτει από ένα tablet μέσω του οποίου θα μεταδίδει απευθείας στο υπουργείο τα αποτελέσματα του εκλογικού του κέντρου μετά το τέλος της καταμέτρησης. Η μέθοδος αυτή με το tablet είχε εφαρμοστεί και σε προηγούμενες εκλογές και είχε κριθεί αποτελεσματική. 

Μόλις κλείσουν οι κάλπες στις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής, θα καταχωρηθούν τα πρώτα αποτελέσματα από 200 μικρά εκλογικά τμήματα, αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση, ενώ μισή ώρα αργότερα αναμένεται βάσει του σχεδιασμού να «τρέξει» η αποστολή αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα προς το κεντρικό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών. 

Την ίδια στιγμή έφυγαν οι σάκοι με το εκλογικό υλικό προς όλα τα σημεία της χώρας. Κάλπες, παραβάν, σφραγίδες και όλα όσα ακόμη χρειάζονται στέλνονται προς τα εκλογικά κέντρα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια