GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Από την Αλεξανδρούπολη θα ξεκινήσει η 1η φάση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων

Από την Αλεξανδρούπολη θα ξεκινήσει η 1η φάση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, σύμφωνα με το προσχέδιο του Υπ...


Από την Αλεξανδρούπολη
θα ξεκινήσει η 1η φάση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, σύμφωνα με το προσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας.

Η οριοθετημένη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης έχει επιλεγεί να φιλοξενήσει πιλοτικά έργα, συνολικής ισχύος 600 MW ενώ ο όμιλος Κοπελούζου έχει διασφαλίσει από το 2012 άδεια παραγωγής για θαλάσσιο πάρκο ισχύος 216 MW, το οποίο μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως πιλοτικό και θα προχωρήσει εκτός διαγωνισμού.

Συνολικά, η «φάση 1» της ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών πάρκων, εκτός της περιοχής Αλεξανδρούπολης, περιλαμβάνει τρεις ακόμη περιοχές, που βρίσκονται κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και στην Κρήτη.

Αυτό που απομένει είναι οι τελικές επαφές και διευθετήσεις με το ΓΕΕΘΑ προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες οριοθέτησης των περιοχών και στη συνέχεια των θαλασσίων “οικοπέδων” που θα φιλοξενήσουν τα υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας



Δεν υπάρχουν σχόλια