GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μενέντεζ: “Σημαντική η πρόοδος στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το οποίο, εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο”

Την ιδιαίτερα σημασία που έχει η “Συμμαχία 3+1”, της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ, για την ενεργειακή ασφάλεια της Ανατολικής...


Την ιδιαίτερα σημασία που έχει η “Συμμαχία 3+1”, της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ, για την ενεργειακή ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου επεσήμανε ο Αμερικανός γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ, κατά την τοποθέτησή του, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, στο Delphi Economic Forum.


Ο κ. Μενέντεζ τόνισε ότι ο ρόλος της “Συμμαχίας 3+1” στην ενεργειακή ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου κατέστη ακόμη πιο σημαντικός αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προσπάθησε να “εργαλειοποιήσει” την ενέργεια και να τη χρησιμοποιήσει ως “όπλο” στο πλαίσιο της κόντρας του με τη Δύση, με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως εξήγησε ο καλύτερος τρόπος για να αμυνθεί κανείς σε μια τέτοιου είδους επιθετικότητα είναι η συνεργασία και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό η “συμμαχία” ΗΠΑ, Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα συμβάλλει ακριβώς σε αυτόν τον σκοπό, δηλαδή στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε ότι θα συνεχίσει προσωπικά να υποστηρίζει την υλοποίηση σημαντικών έργων που έχουν στόχο να διασφαλίσουν τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ανατολικής Μεσογείου και την απεξάρτηση της περιοχή από τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ εξήρε, επίσης, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο, όπως είπε, εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο και θα συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής

O Ρόμπερτ Μενέντεζ εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τους συμμάχους των ΗΠΑ για την ενεργειακή ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου και έκλεισε το μήνυμά του με την προτροπή προς τις χώρες μέλη της “συμμαχίας 3+1” να συνεχίσουν να χτίζουν πάνω στην επιτυχή συνεργασία που έχουν ήδη οικοδομήσει.









 





Δεν υπάρχουν σχόλια