Γράφει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Γράφει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Για πολλούς η Θράκη είναι ένα απλά γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελληνικής Επικράτειας. Για άλλους είναι το συνορο της Ευρώπης με την Τουρκία και την Ασία. Για μερικούς είναι ένας χώρος ποικίλης γεωστρατηγικής σημασίας και για ελάχιστους είναι η σημαντικότερη “πύλη” των Βαλκανίων!
Οτι και να διαλέξουμε απ’ όλα αυτά ή και όλα μαζί, σίγουρα δεν στοιχειοθετούν τις δύο όψεις του νομίσματος.
Διότι απο τη μία πλευρά υπάρχουν όλες αυτές οι “ετικέτες” και απο την άλλη πλευρά υπάρχει η ωμή πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη απο την αλλοίωση του πληθυσμιακού στοιχείου, σε βαθμό που απειλείται η εθνοτική του αντικατάσταση;
Ισως κατηγορηθώ ότι κινδυνολογώ, όμως για σκεφτείτε ποιοι κατέχουν σήμερα το 60% της οικονομίας στη Θράκη και λίαν προσφάτως στην Αν. Μακεδονία;
Μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες εξαρτώμενοι άμεσα απο Τουρκικά Κεφάλαια και άρα απο την Τουρκική Διοίκηση και Βούλγαροι επενδυτές, πολλοί εκ των οποίων έχουν άμεση σχέση επίσης με τουρκικά κεφάλαια.
Στοιχεία υπάρχουν και είναι αδιάσειστα. Θα τα αμφισβητήσει κανείς; Ολοι έχουν το δικαίωμα, όμως η πραγματικότητα δεν αλλάζει.
Οι επιχειρήσεις της πραγματικής ελληνικής οικονομίας μαραζώνουν και κλείνουν ή μεταναστεύουν για άλλες εύρωστες οικονομίες εντός και εκτός χώρας.
Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι της πραγματικά ελληνικής οικονομίας, δεν έχουν παρά ελάχιστοι απασχόληση και επιβίωση στη Θράκη.
Η αγοραστική δύναμη έχει μεταφερθεί στα χέρια των μουσουλμάνων. Και πολύ σωστά και αφθόρμητα μπορεί κάποιος να πει: “και εσένα τι σε ενοχλεί ρε φίλε που είναι μουσουλμάνοι;” Και απαντώ ευθέως: “τίποτα απολύτως”. Αλλά θα ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου: “στην ίδια χώρα ζούμε, που τα βρίσκουν αυτοί και εμείς τα ψάχνουμε;”
Αλλά ας επιστρέψουμε στα ουσιώδη. Το να πηγαίνουν καλά και να ευημερούν στην Ελλάδα με την αξία τους, οι Έλληνες Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας, όχι μόνο μας χαροποιεί αλλά ίσως να αποτελούν και παράδειγμα εργατίκότητας και συνετής διαχείρισης των οικονομικών τους.
Ομως, το να πριμοδοτούνται με άτοκα δάνεια επιχειρήσεις μουσουλμάνων που διαμένουν στη Θράκη, το να επενδύουν Τούρκοι μεγιστάνες σε επιχειρήσεις που είναι “μπροστινοί” μουσουλμάνοι επιχειρηματίες τύπου… Λεβέντ Σαδίκ και όχι μόνο, τότε μιλάμε για έναν αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι μιας οικονομίας που έτσι και αλλιώς λόγω γεωγραφικής θέσης είναι σε προβληματική θέση.
Και για να ξεφύγουμε απο τους οικονομικούς μόνο όρους του “παιχνιδιού” της επιχείρησης “εθνοτικής αντικατάστασης” στη Θράκη, θα πρέπει να πάμε ένα σκαλοπάτι πιο πάνω και να δούμε πόσες δράσεις χρηματοδοτεί η Τουρκία μέσω του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, για τη στήριξη Σωματείων και Βακουφικών Επιτροπών σε Τεμένη, για τη χρηματοδότηση “διατήρησης της τουρκικής πολιτιστικής κληρονομιάς και γλώσσας” με ότι αυτό συνεπάγεται στην δημιουργία μιας “τουρκικής εθνότητας” εντός της Ελληνικής Θρακικής Ενδοχώρας, άτυπης μεν, δυναμικής και επιχειρησιακής σε κάθε τομέα.
Αν τα δύο αυτά δυναμικά στοιχεία, οικονομία και εκτουρκισμός συνδυαστούν, δημιουργούν το εκρηκτικό μείγμα, μιας επιχειρούμενης συνδιοίκησης, που έτσι και αλλιώς άτυπα συντελείται μέσω της εκβιαστικής πολιτικής που ακολουθούν οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια των Ελληνικών Κομμάτων και που στηρίζονται ΑΜΕΣΑ απο το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.
-Ποιος λοιπόν μπορεί να αποκλείσει μία εθνοτική αντικατάσταση στη Θράκη, αν συμπεριλάβουμε σε όλα αυτά και τους νεοφερμένους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες;
-Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι η Θράκη δεν θα μετατραπεί σε ένα νέο τύπου “Βαβέλ” Κόσσοβο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Ελληνικό Πληθυσμό της Θράκης;
Δυστυχώς, οι μέχρι σήμερα προτάσεις των κομμάτων, εκτός ελαχίστων φοτεινών εξαιρέσεων, δείχνουν να δρουν φοβικά και ψηφοθηρικά έναντι της ωμής πραγματικότητας.
Η εθνοτική αντικατάσταση, είναι το θέμα που πολύ άμεσα, να μου το θυμηθείτε – αν και το απεύχομαι – θα ξεκινήσει στη Θράκη!
Δεν υπάρχουν σχόλια