GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γιατί η Θράκη μένει πίσω; ΠΟΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Ακούμε τον τελευταίο καιρό σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές των κομμάτων, να επισημαίνουν το γεγονός ότι ο λαός της Θράκης μένει πίσω και ...


Ακούμε τον τελευταίο καιρό σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές των κομμάτων, να επισημαίνουν το γεγονός ότι ο λαός της Θράκης μένει πίσω και δεν απολαμβάνει τα καλά της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Βαρυσήμαντες επισημάνσεις από τον πολιτικό κόσμο αλλά το αποτέλεσμα μηδέν.

Η Θράκη παραμένει Θράκη, οι Νότιοι την θεωρούν κάτι μακρινό και απόκοσμο, τα χρήματα που πέφτουν είτε από Ευρωπαϊκά κονδύλια είτε από τον κρατικό προϋπολογισμό εξαφανίζονται δια μαγείας και δεν πιάνουν τόπο.

Τα εκατομμύριά περνούν μπροστά από τα μάτια των Θρακιωτών αλλά δεν μένουν σε κάτι απτό και ουσιώδες.

Σε κάθε επίσκεψη πρωτοκλασάτου στελέχους όλων των κυβερνήσεων, οι τοπικοί άρχοντες απλώνουν τα «τεφτέρια» πάνω στα γραφεία, κοιτάν τα νούμερα, άντε να γίνει και καμμιά επίσκεψη σε κάποιο σοβαρό έργο, συνήθως πληρωμένο από άλλους και με μάνατζμεντ που δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα και αφού μείνουν ικανοποιημένοι, φεύγουν αφήνοντας και πάλι τους Θρακιώτες στην μιζέρια να αναρωτιούνται. Μα τι στην ευχή γίνεται και από τόσα χρήματα που έχουν ανακοινωθεί ότι «έπεσαν» στην Θράκη, αυτή παραμένει στα ίδια και συνεχίζει αποκλεισμένη να πορεύεται;

  • Για το ποιος φταίει δεν χωράει αμφιβολία.

Φταίνε οι τοπικοί άρχοντες που πριν ζητήσουν ή εκταμιεύσουν χρήματα από τα υπουργεία για έργα, δεν έλαβαν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των Θρακιωτών, δεν τους άκουσαν, δεν προϋπολόγισαν τις ανάγκες τους και έβαλαν μπροστά το δικό τους συμφέρων δημιουργώντας ή προγραμματίζοντας έργα τα οποία θα βοηθήσουν στην επανεκλογή τους.

Με λίγα λόγια οι τοπικές διοικήσεις, φέρνουν ακέραια την ευθύνη για το τι προτείνουν στην Αθήνα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φταίνε οι τοπικοί άρχοντες γιατί δεν έχουν φροντίσει από τα έργα που έχουν προγραμματίσει ή τελειώσει  για την ανταποδοτικότητα όχι μόνον ως κοινωνία αλλά και ως έσοδα.

Με λίγα λόγια, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που πέρασαν από την επικράτεια της Θράκης δεν δούλεψαν.

Παρόλα αυτά όμως, οι Θρακιώτες ψηφίζουν τους ίδιους και τους ίδιους γιατί άραγε;

Μήπως τελικά μέσα από την κάλπη δεν αναδεικνύουν άτομα τα οποία θέλουν να δουλέψουν;

Μήπως τελικά οι εκλογές εκτός από μία μικρή μερίδα Θρακιωτών, είναι αγγαρεία για τους πολλούς;

Είναι μία υποχρέωση μέσα στα καθήκοντα τους, λησμονώντας το βασικό καθήκον να επιλέξουν εκπροσώπους άξιους να βγάλουν το σύνολο των Θρακιωτών από το τέλμα;

Λάθος εκτίμηση όλοι κάνουν και πιθανών την πρώτη φορά να εκλέξουν πολιτικούς κατώτερους των περιστάσεων.

Γιατί λοιπόν την δεύτερη τετραετία δεν τους αλλάζουν;

Γιατί επιμένουν να «ποντάρουν» σε άλογα που αποδείχτηκε στην πορεία ότι είναι κουτσά;

Είναι ευκαιρία στους Θρακιώτες σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσουν ανθρώπους οι οποίοι έχουν διάθεση για δουλειά.

Οι νέοι άνθρωποι που διεκδικούν μία θέση στα έδρανα του κοινοβουλίου, ειδικά στην Ξάνθη και από όλα τα κόμματα,  υπάρχουν. Ας τους τμήσουν οι Θρακιώτες και αν δεν φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στην επόμενη τετραετία να μην τους ψηφίσουν.

Δεν γίνεται οι ίδιοι οι Θρακιώτες, ψηφίζοντας ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν διάθεση για δουλειά, να βάζουν ταφόπλακα στο μέλλον και τα όνειρά τους.

Τελικά οι Θρακιώτες πώς σκέπτονται το μέλλων που θα αφήσουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους;!!

Μήπως ήρθε καιρός οι Θρακιώτες ψηφοφόροι να ψηφίσουν για τον εαυτό τους και όχι για τους πολιτικούς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια