GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εποχιακό συνάχι: Πώς μπορούμε να το προλάβουμε – Tips αντιμετώπισης

Καθώς ο καιρός αρχίζει να αλλάζει και τα δέντρα ανθίζουν, μπορεί να αρχίσουμε να νιώθουμε τις επιπτώσεις του εποχιακού συναχιού, το οποίο εμ...


Καθώς ο καιρός αρχίζει να αλλάζει και τα δέντρα ανθίζουν, μπορεί να αρχίσουμε να νιώθουμε τις επιπτώσεις του εποχιακού συναχιού, το οποίο εμφανίζεται με τη μορφή αλλεργίας ή ακόμη και γρίπης
.

Το αλλεργικό συνάχι, μια από τις πιο συχνές και ενοχλητικές εκδηλώσεις αλλεργιών που πυροδοτείται από την έλευση της Άνοιξης, ταλαιπωρώντας μας με διαρκή καταρροή, μπούκωμα, δακρύρροια και φτερνίσματα.

Ο κύριος «ένοχος» για την εμφάνιση των αλλεργιών την περίοδο της Άνοιξης είναι η γύρη των ανθισμένων δέντρων και λουλουδιών, μεταξύ των οποίων:

  • η γύρη της ελιάς
  • η γύρη του φυτού ελξίνη
  • η γύρη από τα γρασίδια
  • οι πολλαπλασιαζόμενοι λόγω της αυξημένης βλάστησης και υγρασίας μύκητες
  • η αύξηση των ακάρεων σκόνης, που πολλαπλασιάζονται λόγω της θερμοκρασίας

Παρά το γεγονός ότι οι αλλεργίες μπορούν να αντιμετωπιστούν με κατάλληλη ιατρική αγωγή, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε την έκθεσή σας σε αλλεργιογόνους παράγοντες.

Αν και δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος για να αποτρέψετε το εποχικό συνάχι, υπάρχουν μερικά tips που μπορείτε να ακουλουθήσετε για να μειώσετε τα συμπτώματα και να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη κατά τη διάρκεια της άνοιξης.

  • Προσδιορίστε τα αλλεργιογόνα

Το πρώτο βήμα για τη διαχείριση των αλλεργιών σας είναι να εντοπίσετε τι προκαλεί τα συμπτώματά σας. Τα αλλεργιογόνα μπορεί να διαφέρουν από εποχή σε εποχή, καθώς και από άτομο σε άτομο. Ωστόσο, τα κοινά εποχιακά αλλεργιογόνα περιλαμβάνουν τη γύρη, τη μούχλα, τα ακάρεα της σκόνης και το τρίχωμα των κατοικίδιων ζώων. Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι προκαλεί τις αλλεργίες σας, σκεφτείτε να μιλήσετε με έναν αλλεργιολόγο, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τους συγκεκριμένους παράγοντες.

Μόλις εντοπίσετε τους αλλεργιογόνους παράγοντες, είναι σημαντικό να κάνετε ό,τι μπορείτε για να τους αποφύγετε.

  • Πάρτε αντιισταμινικά

Ακόμη κι αν προσπαθήσετε να την αποφύγετε, η αλλεργία θα σας βρει. Γι’ αυτό, εάν θέλετε να κατευνάσετε τα συμπτώματα, μπορείτε να μιλήσετε με τον γιατρό σας, ο οποίος θα σας προτείνει να πάρετε ως αγωγή αντιισταμινικά, τα οποία θα μειώσουν τη φλεγμονή και το φτέρνισμα, ενώ τα ρινικά σπρέι μπορούν να μειώσουν τη ρινική συμφόρηση.

  • Αερίζετε τα δωμάτια συγκεκριμένες ώρες

Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να κρατήσετε τις αλλεργίες εκτός σπιτιού είναι να μην ανοίγετε διαρκώς τις πόρτες και τα παράθυρα. Συνηθίστε να αερίζετε το σπίτι το πρωί, έως τις 9.00, και σε ώρες που δεν υπάρχει μεγάλη διασπορά της γύρης στην ατμόσφαιρα.

  • Καθαρίζετε τακτικά το σπίτι

Μια αρκετά συχνή πηγή αλλεργίας είναι η σκόνη, με το μοναδικό όπλο για να την καταπολεμήσετε να είναι η συχνή καθαριότητα. Προσπαθήστε να καθαρίζετε τακτικά το σπίτι ώστε να μειώσετε τα ποσοστά των ακάρεων και να πλένετε συχνά τα ρούχα που φοράτε.

Επίσης, καλό θα ήταν να αφήνετε τα παπούτσια έξω από το σπίτι και μην απλώνετε τα ρούχα σας τις ημέρες που έχει πολύ αέρα.

  • Επιλέξτε τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι η ασπίδα μας για να καταπολεμήσουμε τις ασθένειες, με αρκετές τροφές να είναι ικανές να τον ενισχύσουν, θωρακίζοντάς μας ενάντια σε διάφορες ασθένειες.

Καλό θα ήταν να εντάξετε τα μούρα και τα κεράσια στη διατροφή σας, τα οποία συμβάλλουν στην καταπολέμηση της φλεγμονώδους αντίδρασης του σώματος και άλλα τρόφιμα, όπως το γιαούρτι, το κεφίρ, τα λεμόνια, τα καρότα, οι σταφίδες και ο λιναρόσπορος.













Δεν υπάρχουν σχόλια