GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δημοσκόπηση Pulse: Στις 4 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Διαχρονική η ευθύνη στα τρένα λέει το 51%

Ένας στους δύο Έλληνες αποδίδει την ευθύνη για την κατάσταση των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα, στις κυβερνήσεις διαχρονικά, όπως προκύπτει από τ...


Ένας στους δύο Έλληνες αποδίδει την ευθύνη για την κατάσταση των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα, στις κυβερνήσεις διαχρονικά, όπως προκύπτει από τη μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην πρώτη δημοσκόπηση του καναλιού, μετά την τραγωδία των Τεμπών, αποτυπώνεται η οργή των πολιτών για τα όσα συνέβησαν, αλλά και τα όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια για την κατάσταση των σιδηροδρόμων: Έτσι, η ΝΔ καταγράφει απώλειες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης.

Η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται, στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων), με 4 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.


Η ΝΔ είναι πρώτη με ποσοστό 30%, έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 10%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%, η Εθνική Δημιουργία με 1%, το Εθνικό Κόμμα Έλληνες με 3,5%, ενώ στο 13% βρίσκεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά σταθερά την πρωτιά, αλλά με 35 μονάδες έναντι 38 στην προηγούμενη δημοσκόπηση, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να παραμένει σταθερός στο 27%, χωρίς να καταγράφει άνοδο, αλλά ούτε και απώλειες. Το 34% δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο, ενώ το 4% απάντησε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».


Τι λέει ο κόσμος για τους σιδηροδρόμους

Το 51% των πολιτών, που ρωτήθηκαν στη δημοσκόπηση, πιστεύουν ότι η πολιτική ευθύνη για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους βαρύνει διαχρονικά τις ελληνικές κυβερνήσεις. Ειδικότερα, στην ερώτηση ποια κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση των σιδηροδρόμων, το 51% απάντησε διαχρονικά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, το 28% η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, το 4% η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 12% απαντά και οι δύο, σημερινή και προηγούμενη. Το 5% επιλέγει το «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».


Ερωτηθέντες, αν θα πάνε να ψηφίσουν, το 91% απάντησε ΝΑΙ (14%) και ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ (77%)
.







Δεν υπάρχουν σχόλια