GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξεκίνησε η λειτουργία του PET SCAN στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ξεκίνησε με επιτυχία η λειτουργία του ακτινοδιαγνωστικού PET CT στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης! 


Ξεκίνησε με επιτυχία η λειτουργία του ακτινοδιαγνωστικού PET CT στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης! 

Το μηχάνημα εγκαταστάθηκε πριν από λίγες μέρες στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης και από τη Δευτέρα, 13 Μαρτίου ξεκίνησαν οι πρώτες εξετάσεις.

Ο Καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθανάσιος Ζησιμόπουλος, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την έναρξη της λειτουργίας του ακτινοδιαγνωστικού PET CT.

Η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων/υπολογιστική τομογραφία (PET/CT), αποτελεί μια τεχνολογική καινοτομία στο χώρο της μοριακής ιατρικής, που βρίσκει πολλές εφαρμογές στη Νευρολογία, την Καρδιολογία και κυρίως την Ογκολογία.

Πρόκειται για μια απεικονιστική εξέταση που δείχνει τη λειτουργία των διαφόρων ιστών και οργάνων. Στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν, ήδη, 9 μηχανήματα PET/CT.

Με τη δωρεά των σύγχρονων απεικονιστικών μηχανημάτων, τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, της Λάρισας, της Αλεξανδρούπολης και του Ηρακλείου, θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις υγειονομικές υπηρεσίες που προσφέρουν στους ασθενείς τους ενώ παράλληλα θα μειώσουν τις λίστες αναμονής στα νοσοκομεία που ήδη διαθέτουν αυτά τα μηχανήματα.

Η δωρεά, εκτός της προμήθειας των μηχανημάτων περιλαμβάνει και τη χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση και υλοποίηση των κατάλληλων υποδομών, για την εγκατάσταση και λειτουργία του παραπάνω εξοπλισμού.

Πηγή:pameevro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια