GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η συμβολή του Συνδικαλιστικού Κινήματος στο Δημοσκοπικό Αποτέλεσμα της MARC για την Τραγωδία των Τεμπών

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ MARC του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών...


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ MARC
του
Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών(Π.Ο.Ε.Σ.)
και

Προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.)

Υπολοχαγού (ΥΠ-Π) Βάιου Τσαπρούνη

Την 09 Μαρ 23, μόλις 9 μέρες μετά το φρικτό έγκλημα που διαπράχθηκε στην κοιλάδα των Τεμπών, αποστερώντας τη ζωή σε τουλάχιστον 57 συνανθρώπους μας που επέβαιναν στις αμαξοστοιχίες IC 62 και 63503, δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση της MARCαπό τον τηλεοπτικό σταθμό του ANTENNA, σε μία προσπάθεια αποτύπωσης της πολιτικής γνώμης της κοινωνίας μας, υπό του βάρους της τραγωδίας.

Ως Έλληνας Στρατιωτικός, με απόλυτη και ξεκάθαρη ΙΔΙΩΤΙΚΗ όμως πολιτική άποψη και γνώμη, ο δημόσιος σχολιασμός των αποτελεσμάτων αποτελεί επικίνδυνη ακροβασία στο «σχοινί-οδηγό» του Συντάγματός μας.

Ως Έλληνας Στρατιωτικός, με την ιδιότητα του εκπροσώπου συναδέλφων μου όμως, είμαι υποχρεωμένος να σταθώ στα ευρήματα της εν λόγω δημοσκόπησης, όσο αφορά στα ερώτημα «Που οφείλεται η τραγωδία στα Τέμπη;» και «Ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών αυτή την περίοδο;».

Στο πρώτο, λοιπόν, ερώτημα το 87% των ερωτηθέντων απαντά «Και άλλες ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν.» Στο δεύτερο ερώτημα «το δυστύχημα στα Τέμπη» είναι πρώτο με 86%. Αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι ακολουθούν «η ακρίβεια/ανατιμήσεις» με 69%, «οι υποθέσεις διαφθοράς» με 23,1%, «η εγκληματικότητα» με 22,1%, οφείλουμε να αναδείξουμε τί ήταν αυτό που κράτησε τις -προφανείς πλέον- φυσικές «ευθύνες του σταθμάρχη» και τη δεισιδαιμονία της «κακιάς ώρας» στο χαμηλό ποσοστό του 12,1%.

Αμέσως μετά το ατύχημα, με τη μορφή χιονοστιβάδας μάλιστα, έβγαιναν στο φως της δημοσιότητας οι κραυγώδεις αγωνίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, μέσα από τα συνδικαλιστικά τους σωματεία, οι οποίες ουσιαστικά προέβλεπαν και ειδοποιούσαν τις Διοικήσεις τους για το επερχόμενο δυστύχημα στα Τέμπη, καιρό πριν αυτό συμβεί.

Χαρακτηριστική είναι η από 07 Φεβρουαρίου 2023 (τρεις μόλις εβδομάδες πριν την τραγωδία) Ανακοίνωσητης Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΔΕΣΚ) Σιδηροδρόμων, με την οποία προειδοποιούσε για το δυστύχημα που ήρθε, ελλείψει μέτρων και υποδομών ασφαλείας!Όπως, χαρακτηριστικό είναι, το εξώδικο που απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης τον Νοέμβριο του 2022 προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων και την Hellenic Train, καταγγέλλοντας τις σοβαρές ελλείψεις υποδομών και μη λειτουργίας μηχανισμών και συστημάτων ασφαλείας.

Στις ως άνω έγγραφες διαμαρτυρίες και προειδοποιήσεις προστέθηκαν κι άλλες κι άλλες, οι οποίες ουδέποτε μέχρι και σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας, είτε διότι δεν «πουλούσαν» ως ειδησεογραφικό προϊόν, είτε διότι πολύ απλά «Δεν έπρεπε να δημοσιευτούν». Όπως αντίστοιχα προστέθηκαν μαρτυρίες και ντοκουμέντα πρώην εργαζομένων και συνδικαλιστών στους Σιδηρόδρομους.

Το δημόσιο βήμα που δόθηκε από την πρώτη στιγμή στους εργαζόμενους των Σιδηροδρόμων και τους εκπροσώπους τους, συντέλεσε στο να μην επικεντρωθεί ο θυμός και η οργή του λαού σε ένα αποκλειστικά και μόνο πρόσωπο της τραγωδίας, αλλά να καλλιεργηθεί -επιτέλους- η κριτική σκέψη στο τηλεοπτικό κοινό, άρα και στο ευρύ κομμάτι της κοινωνίας μας, οδηγώντας στην αλήθεια και στην πραγματικότητα που θα οδηγήσει, με τη σειρά της, στην αποκάλυψη -και μακάρι στις αίθουσες των δικαστηρίων- ΟΛΩΝ, ανεξαιρέτως θέσης, των υπευθύνων του εγκλήματος της Κοιλάδας των Τεμπών. Εξ’ ού και τα συντριπτικά ποσοστά των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης που αφορούν στους υπεύθυνους της τραγωδίας.

Η δημόσια παρέμβαση των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών φορέων, υπήρξε η αιτία που δεν συγκαλύπτονται εγκληματικά λάθη και παραλείψεις τόσο των ηθικών, όσο και των φυσικών αυτουργών του εγκλήματος. Αυτή η παρέμβαση, το γνήσιο, καθαρό κι ελεύθερο συνδικαλιστικό κίνημα, που τόσο λοιδορήθηκε και αμαυρώθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, είναι που κατάφερε να ξεσηκώσει εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας, ανεξαρτήτου κομματικού ή άλλου προσανατολισμού, σε τουλάχιστον 72 πόλεις της Ελλάδας και να διεκδικήσει τα αυτονόητα!

Το συνδικαλιστικό κίνημα, που πηγάζει και εκφράζεται «στο δρόμο» και όχι σε παραλιακές ξενοδοχειακές μονάδες, απέδειξε ότι ακόμα και εθνικές τραγωδίες μπορούν να αποφευχθούν, αρκεί να το λαμβάνουν υπόψη τους οι εξουσίες αυτού του τόπου. Οφείλουμε να το στηρίζουμε και να το γιγαντώνουμε, όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτου φορέα και κλάδου.

Οι συνδικαλιστές των Σιδηρόδρομων ζητούσαν άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για να αποφευχθεί ένα σιδηροδρομικό ατύχημα. Η κυβέρνηση τους αγνόησε, κουνώντας μάλιστα το δάκτυλό της και χαρακτηρίζοντας ντροπή τις αιτιάσεις τους. Αποτέλεσμα, το έγκλημα της Κοιλάδας των Τεμπών. Εθνική τραγωδία!

Οι συνδικαλιστές των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητούν άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών υπέρ του στρατιωτικού προσωπικού. Η κυβέρνηση ομοίως τους αγνοεί. Αποτέλεσμα;

Με εκτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια