GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Εξαγωγές & Διεθνές Εμπόριο» & Ανοιχτή Εκδήλωση Ενημέρωσης του έργου FAIR FOR ALL

Ανοιχτή Εκδήλωση Ενημέρωσης του έργου FAIR FOR ALL


Ανοιχτή Εκδήλωση Ενημέρωσης του έργου FAIR FOR ALL

Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Ξάνθης πραγματοποίησε στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι», στην Ξάνθη, εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Εξαγωγές & Διεθνές Εμπόριο», στο πλαίσιο του έργου στο οποίο συμμετέχει: «Ενίσχυση της επιχειρηματικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της δημιουργίας κινητών εκθέσεων (Mobile Fairs) και καινοτόμων υπηρεσιών στη διασυνοριακή περιοχή, με ακρωνύμιο “FAIR FOR ALL”, του διασυνοριακού προγράμματος INTERREG V-A «ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020», με Επικεφαλής Δικαιούχο το Επιμελητήριο Ξάνθης.

Το έργο “FAIR FOR ALL” επιδιώκει την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εμπορικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια και συναντήσεις B2B χωρίς την προετοιμασία και τα έξοδα που απαιτούνται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Το σεμινάριο απευθύνθηκε σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής οι οποίες είτε δραστηριοποιούνται ήδη στις εξαγωγές και αναζητούν γνώσεις για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα, είτε έχουν την επιθυμία να ενεργοποιήσουν τις εξαγωγές τους, αλλά δεν γνωρίζουν πώς να ξεκινήσουν, παρουσιάζοντας τους όλες τις βασικές πληροφορίες σε θέματα εξωστρέφειας και ανταγωνισμού.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό της Πρόεδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Ξάνθης, κας Τσιακίρογλου Μαρίας, η οποία ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις για τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο και τόνισε ότι η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Ξάνθης επιδιώκει και προωθεί τέτοιου είδους δράσεις με σκοπό την ενίσχυση και επιχειρηματική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής.

Στη συνέχεια, η κα Παναγιώτου Ανθή, Project Manager-Ειδική Συνεργάτης Επιμελητηρίου Ξάνθης παρουσίασε τους στόχους, τις προτεραιότητες, αλλά και τις δράσεις του έργου “FAIR FOR ALL”.

Κεντρικός ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Γιορδαμλής Χρήστος, Διευθύνων Σύμβουλος της Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ & Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών Έβρου και του Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών ΑΜΘ, ο οποίος παρουσίασε τους τρόπους διείσδυσης ενός προϊόντος στις ξένες αγορές βήμα προς βήμα.

Συγκριμένα, ο κ. Γιορδαμλής ανέπτυξε τα πλεονεκτήματα των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως προς το εξαγωγικό εμπόριο,  τους τομείς στους οποίους οι τοπικές επιχειρήσεις διαπρέπουν τη δεδομένη περίοδο, δίνοντας μάλιστα παραδείγματα επιχειρηματικών success stories στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις μεθόδους εισαγωγής ενός προϊόντος σε μια αγορά του εξωτερικού καθώς και στους τρόπους προώθησης των προϊόντων σε αυτές τις αγορές-στόχους.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με διαδραστική συζήτηση μεταξύ των διοργανωτών και των παρευρισκόμενων επιχειρηματιών.











Δεν υπάρχουν σχόλια