GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πώς να κάνεις το τέλειο contouring σε 5 βήματα!

Το contouring έχει γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές μακιγιάζ τα τελευταία χρόνια και μάλλον όχι τυχαία, καθώς με λίγα απλά βήματα μ...


Το contouring έχει γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές μακιγιάζ τα τελευταία χρόνια και μάλλον όχι τυχαία, καθώς με λίγα απλά βήματα μπορεί μία γυναίκα να πετύχει ένα σχεδόν επαγγελματικό μακιγιάζ!

Το σωστό contouring αναδεικνύει τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου και δίνει την αίσθηση ενός πιο ορισμένου σχήματος στο πρόσωπο

Παρόλα αυτά, το να πετύχετε το σωστό contouring είναι αρκετά περίπλοκο, ειδικά αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την τεχνική αυτήν.

Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να το πετύχετε σε 5 απλά βήματα:

  • Βήμα 1: Διαλέξτε τα σωστά προϊόντα

Το πρώτο βήμα για να πετύχετε το τέλειο contouring είναι η επιλογή των σωστών προϊόντων. Θα χρειαστείτε δύο αποχρώσεις προϊόντος για contouring, τα οποία μπορεί να είναι είτε σε μορφή πούδρας είτε πιο κρεμώδη. Η μία απόχρωση πρέπει να είναι ελαφρώς πιο σκούρα από τον φυσικό τόνο του δέρματός σας και η άλλη ελαφρώς πιο ανοιχτή. Είναι σημαντικό να επιλέξετε προϊόντα που να ταιριάζουν στο δέρμα σας, επομένως φροντίστε να τα δοκιμάσετε πριν τα αγοράσετε.

  • Βήμα 2: Προετοιμάστε το δέρμα σας!

Πριν ξεκινήσετε το contouring, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε το δέρμα σας. Ξεκινήστε με τον καθαρισμό του προσώπου σας και την εφαρμογή της ενυδατικής σας κρέμας.

Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα primer για να βοηθήσετε το μακιγιάζ σας να παραμείνει στη θέση του και να δημιουργήσετε έναν λείο καμβά για το περίγραμμά σας.

  • Βήμα 3: Εφαρμογή βάσης

Μόλις προετοιμαστεί το δέρμα σας, ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε το foundation σας. Επιλέξτε μια απόχρωση που ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σας και εφαρμόστε τη σε όλο σας το πρόσωπο, αναμειγνύοντάς τη με ένα πινέλο ή με τα χέρια αν το προτιμάτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας και να δημιουργήσετε μια άψογη βάση χωρίς διχρωμίες για το περίγραμμά σας.

  • Βήμα 4: Εφαρμογή contouring!
  • Τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε το contouring!

Ξεκινήστε με την πιο σκούρα απόχρωση και εφαρμόστε την στις περιοχές του προσώπου σας που θέλετε να ορίσετε. Αυτές συνήθως είναι οι κοιλότητες των μάγουλων, οι κρόταφοι, η γραμμή του σαγονιού σας και οι πλευρές της μύτης σας.

Αντίστοιχα εφαρμόζουμε την ανοιχτή απόχρωση στα σημεία που θέλουμε να φωτίσουμε και αυτά συνήθως είναι η περιοχή κάτω από τα μάτια, το κέντρο του μετώπου και η κεντρική γραμμή της μύτης.

  • Βήμα 5: Ανακατεύουμε!
  • Το πιο σημαντικό βήμα για να πετύχει το contouring είναι το σωστό ανακάτεμα!

Χρησιμοποιήστε ένα μικρό γωνιακό πινέλο ξεκινώντας να “σβήνετε” το σκούρο προϊόν, αρχικά απαλά και αυξάνοντας την ένταση σταδιακά. Στη συνέχεια πάρτε ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ για blending και ανακατέψτε τα προϊόντα με σταθερές κινήσεις μέχρι να επιτευχθεί ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα!

Ήδη υπάρχουν πολλά tutorials σε Instagram και TikTok απο γυναίκες που δείχνουν σε videos τη διαδικασία contouring, ενώ στο TikTok υπάρχουν και συγκεκριμένα φίλτρα που τα εφαρμόζονται στο πρόσωπο και λειτουργούν ως οδηγοί για το που πρέπει να εφαρμοστεί το κάθε προϊόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια