GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Όταν το εντυπωσιακό τραβάει το βλέμμα: Πόσο χρόνο χρειαζόμαστε για να ερωτευτούμε κάποιον;

Ισχύει ο έρωτας με την πρώτη ματιά ή πρόκειται για μύθο; Μπορούμε με το που θα δούμε κάποιον/α να αρχίσει η καρδιά μας να χτυπά ή αυτά συμβα...


Ισχύει ο έρωτας με την πρώτη ματιά ή πρόκειται για μύθο; Μπορούμε με το που θα δούμε κάποιον/α να αρχίσει η καρδιά μας να χτυπά ή αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες;

Η επιστήμη έχει την απάντηση. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine αρκεί μόλις 1/5 του δευτερολέπτου αφού κοιτάξεις κάποιον, για να αρχίσουν να εκκρίνονται στον οργανισμό σου ουσίες όπως οι οξυτοκίνη, ντοπαμίνη, αδρεναλίνη και βασοπρεσίνη, ουσίες που σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ερωτευμένος/η.

Μπορεί το συναίσθημα αυτό να εμφανίζεται αστραπιαία, όμως είναι τόσο ισχυρό που παρομοιάζεται με την επίδραση της κοκαΐνης.

Στη δημιουργία του «κεραυνοβόλου» συναισθήματος ρόλο παίζει και ο εγκέφαλος, αφού η ενεργοποίηση ορισμένων περιοχών του εγκεφάλου, μπορεί να διεγείρει την καρδιά και να δημιουργήσει αυτό που λέμε «πεταλούδες στο στομάχι», σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Stephanie Ortigue.


Δεν υπάρχουν σχόλια