GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το τέλος μιας σχέσης: Ο κάθε άνθρωπος το βιώνει διαφορετικά

Ο χωρισμός για έναν άνθρωπο είναι δύσκολο πράγμα. Ο κάθε άνθρωπος τον βιώνει διαφορετικά.


Ο χωρισμός για έναν άνθρωπο είναι δύσκολο πράγμα. Ο κάθε άνθρωπος τον βιώνει διαφορετικά.

Κάποιοι το ξεπερνούν αμέσως και προχωρούν με την ζωή τους κάποιοι άλλοι όμως δυσκολεύονται πολύ να τον ξεπεράσουν και μένουν στάσιμοι στα ίδια πράγματα.

Ψυχολόγοι απο το Στάνφορντ διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι βιώνουν τις συνέπειες του χωρισμού σαν ένα «βαρύ φορτίο», όταν έχουν την τάση να νιώθουν ότι η απόρριψη από το σύντροφο συνδέεται με τη σταθερή προσωπικότητα τους και τους κάνει να αμφισβητούν τον αληθινό εαυτό τους.

Οι άνθρωποι κουβαλούν μεγαλύτερο βάρος από το χωρισμό όταν νιώθουν ότι ο χωρισμός αποκαλύπτει «ποιοι πραγματικά είναι» ως πρόσωπα, δείχνει η νέα έρευνα του Στάνφορντ.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο «Personality and Social Psychology Bulletin», εξετάζει τη σχέση μεταξύ της απόρριψης από το σύντροφο και της αίσθησης του ατόμου για τον εαυτό του.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο χωρισμός απεκάλυψε ένα νέο, μόνιμο ελάττωμα σε αυτούς, ανησυχούν ότι αυτό το ελάττωμα θα εμφανιστεί και στις μελλοντικές συντροφικές σχέσεις. «Η ανησυχία τους στοιχειώνει και μπορεί να τους κάνει να βρίσκονται σε επιφυλακή και σε αμυντική στάση πριν συνάψουν σχέσεις στο μέλλον, κάτι που γνωρίζουμε ότι είναι πιθανό να επηρεάσει αυτές τις μελλοντικές σχέσεις», δήλωσε η Dweck.






Δεν υπάρχουν σχόλια