GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Δροσερό” Ξάνθης: Μια “καυτή” κοινωνία…

*Γράφει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων.


*Γράφει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η εγκληματικότητα στον οικισμό των Ρομά στην Ξάνθη, που φέρει την χαρακτηριστική ονομασία “Δροσερό”, δεν είναι ένα καινούριο φαινόμενο.

Θα τολμούσα να πω, ότι είναι η μόνιμη “πληγή” στην κοινωνία της Ξάνθης. Μία κοινωνία, της οποίας η κουλτούρα είναι συγκεκριμένη, παραβατική, οικειοθελώς περιθωριοποιημένη, συντηρείται δε η κατάσταση αυτή απο τους εκάστοτε δημοτικούς και πολιτικούς παράγοντες, διότι έτσι εξασφαλίζεται μία πολύ καλή “δεξαμενή” ψήφων, που βεβαίως δίδει την στήριξή της με συγκεκριμένα ανταλλάγματα.

Τα Σωφρονιστικά Καταστήματα, είναι γεμάτα απο τη συγκεκριμένη κάστα ανθρώπων, με “καταγωγή” τις περισσότερες φορές το Δροσερό Ξάνθης.

Ναρκωτικά, όπλα, βιασμοί, ληστείες, κλοπές, δολοφονίες, σχηματίζουν την εικόνα αυτής της “κοινωνίας”, της ιδιαίτερης “κοινωνίας”, για την οποία έχουν γίνει πολλές προσπάθειες κοινωνικής επανένταξης, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, εκτός “φωτεινών εξαιρέσεων”, με νέους που κατάφεραν να φύγουν απο τα πλοκάμια της εσωτερικής μαφίας που μαίνεται στην περιοχή.

Η Ελληνική Αστυνομία, που κατά το λογικόν, θα έπρεπε να διαθέτει εκεί αστυνομικό σταθμό προκειμένου να έχει ισχυρή αποτρεπτική παρουσία, πολλές φορές, ενώ πράττει το αρχικό της καθήκον, κατόπιν άνωθεν πιέσεων, αφήνει ελεύθερους τους παραβατικούς Δροσερίτες.

Ηλικίες; Εδώ είναι το τραγικό: Απο τα 8 χρόνια της παιδικής ζωής μέχρι και τα πρώτα χρόνια της τρίτης ηλικίας!!! Μία ζωή δηλαδή, γεμάτη επεισόδια, παραβάσεις, ζητιανιά, κλοπές, ληστείες, αγοροπωλησίες ανθρωπίνων ζωών, ήθη και έθιμα που δεν συναντάς στον πολιτισμό των πραγματικών Ρομά.

Είναι όμως οι αθίγγανοι του Δροσερού πραγματικοί Ρομά; Ιδού η απορία και το ερώτημα, που δεν τολμούν να απαντήσουν όσοι είναι υπεύθυνοι να το πράξουν.

Αν όμως δεν αφορά κανέναν τι καταγωγής είναι αυτοί οι άνθρωποι εκεί, εκείνο που σίγουρα αφορά πρωτίστως την κοινωνία της Ξάνθης, την ευρύτερη περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης αλλά και άλλες πόλεις όπου συχνά – πυκνά μετακινούνται οι συγκεκριμένοι, είναι η εγκληματικότητα, το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων, που χάνουν περιουσίες, χάνουν τον ύπνο τους, δεν τολμούν να αντιπαρατεθούν μαζί τους, γιατί μία βεντέτα με τους αθίγγανους του Δροσερού, μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες…

Γενικώς, υπάρχει μία περίεργη ανοχή, τόσο απο την Δικαστική όσο και απο την Εκτελεστική Εξουσία, πολύ περισσότερο όμως υπάρχει μία άτυπη “κάλυψη” της ανομίας απο τη Δημοτική Αρχή, που επιζητά διακαώς να έχει κοντά της, τις…σίγουρες ψήφους των Δρσεριτών! Χωρίς κανένας εξ’ αυτών να νοιάζεται για την ασφάλεια των δημοτών του, την ασφάλεια των παιδιών που γίνονται βορά στις παραβατικές συνήθειες των νεαρών Δροσεριτών, στη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, στις άπειρες απόπειρες βιασμών εις βάρος γυναικών νεαρών και όχι μόνο…

Αυτή η ανοχή, η εγκληματική ανοχή, απέναντι στην “καυτή” κοινωνία του Δροσερού, είναι η αιτία του κακού!

Υπάρχει όμως λύση;

Βεβαίως και υπάρχει και τη γνωρίζουν οι εκάστοτε υπεύθυνοι, χωρίς ωστόσο να τολμούν να την εφαρμόσουν.

Αποκοπή της συμμετοχής του συγκεκριμένου οικισμού απο τις Δημοτικές Εκλογές. Ίδρυση Δημοτικής Κοινότητας με εκλεγμένο Πάρεδρο που αυτός θα μετέχει με ψήφο στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης και έτσι δεν θα υπάρχει αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, όπως συμβαίνει μέχρι και σήμερα.

Ίδρυση Αστυνομικού Σταθμού, με 24ωρη βάρδια και ισχυρή εκπροσώπηση, προκειμένου να επιτυγχάνεται η καλύτερη αστυνόμευση της τήρησης της νομιμότητας στο μέγιστο βαθμό.

Πολεοδομική τακτοποίηση του οικισμού και επιβολή μέτρων οικιστικού ρυθμιστικού για την πάταξη της άναρχης δόμησης και παύση της οικονομικής αιμορραγίας του Δήμου εις βάρος των υπολοίπων πολιτών.

‘Ιδρυση Δημοτικού Κέντρου Υγείας, πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με την εποπτεία του Δήμου και της 4ης ΔΥΠΕ, προκειμένου να αποσυμφορεθεί το Γενικό Νοσοκομείο αλλά και οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Θα μπορούσα να γράφω ώρες και σελίδες ολόκληρες για το τι μπορεί να γίνει σε αυτόν τον οικισμό, αλλά δεν είναι του παρόντος. 

Εξέθεσα την άποψή μου, η οποία είναι τεκμηριωμένη απο κάθε άποψη, ενδεικτικά και θεωρώ ότι όποιος έχει το σθένος και τη θέληση να βάλλει τέλος στην ασυδοσία, θα καταφέρει να φέρει και την ισορροπία στον κοινωνικό ιστό της Ξάνθης.

Μια Ξάνθη, που ζει εδώ και δεκαετίες με τον εφιάλτη που λέγεται “Δροσερό”, μια Ξάνθη που άλλα ψηφίζει και άλλα βλέπει να εκλέγονται, μία Ξάνθη που αναζητά την ασφάλεια, την ευημερία και όχι επικίνδυνους θύλακες που κάποιοι συντηρούν για ίδιον όφελος, εκλογικό – πολιτικό αλλά και οικονομικό!

Επιτέλους, ας μιλήσουμε ανοιχτά και ας πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω απο… φιλεύσπλαχνες αναλύσεις περί… “κοινωνικής απομόνωσης”, όταν η απομόνωση αυτων των ανθρώπων και η εύκολη διαχείρισή τους, φέρνει πολύ καλά εισπρακτικά αποτελέσματα για τους… “λάτρεις” των κουλτουριάρικων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, είτε αυτά γίνονται απο το Δήμο, είτε την Περιφέρεια, είτε το ΥΠΕΞ, είτε τις ΜΚΟ, είτε… είτε… είτε
















Δεν υπάρχουν σχόλια