GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



*Συνένοχος είναι όποιος σιωπά..."! Εκδήλωση κατά των γυναικοκτονιών στη Ξάνθη, με συνθήματα κατά της βίας

 "Δεν είμαστε όλες εδώ... Λείπουν οι δολοφονημένες", "Όχι άλλη γυναικοκτονία", "Συνένοχος είναι όποιος σιωπά¨ κλπ ή...



 "Δεν είμαστε όλες εδώ... Λείπουν οι δολοφονημένες", "Όχι άλλη γυναικοκτονία", "Συνένοχος είναι όποιος σιωπά¨ κλπ ήταν μερικά από τα στιγμιότυπα των συγκεντρωθέντων.

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου αλλά και τις Μητέρας των δολοφονημένων και αδικοχαμένων Δαλακλίδου και Τοπαλίδου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης το πρωί του Σαββάτου 11 Μαρτίου με πλακάτ και συγκίνηση που προκαλούσαν ρίγη.

Γυναίκες –κυρίως- άνδρες και παιδιά ένωσαν τις φωνές τους κατά της βίας και των στυγερών δολοφονιών και βιασμών γυναικών, με  συνθήματα κατά της βίας αλλά και κατά της ΣΙΩΠΗΣ των υπολοίπων που παραμένουν δυστυχώς αμέτοχοι.

Μετά την συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μαζική και δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Παράλληλα οι συγκεντρωθέντες καταδίκασαν τις δολοφονίες και τις γυναικοκτονίες σε βάρος των γυναικών ζητώντας από την Πολιτεία την δικαίωση των θυμάτων καταγγέλλοντας  την χρονοβόρα διαδικασία στις ανάλογες δίκες που ταλαιπωρούν επί χρόνια τις οικογένειες των αδικοχαμένων με την Πολιτεία απλά να παρακολουθεί...

Αίσθηση προκάλεσε γυναικών που συμμετέχουν είτε στα κοινά, τους Φορείς και την Αυτοδιοίκηση που αντί να βρίσκονται στη πρώτη γραμμή χέρι χέρι με όλον αυτόν τον κόσμο, απλά καμαρώνουν στις φωτογραφίες και τις διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται αυτές τις μέρες με....φρου φρου κι αρώματα! 

Αντίθετα είδαμε στην εκδήλωση διαμαρτυρίες να συμμετέχουν πολλοί εκπαιδευτικοί και απλοί πολίτες με συνθήματα, φωτογραφίες γυναικών που έπεσαν θύματα δολοφονιών, βιασμών και βίας με ένα λουλούδι στα χέρια πολλοί από αυτούς

"Δεν είμαστε όλες εδώ... Λείπουν οι δολοφονημένες", "Όχι άλλη γυναικοκτονία", "Συνένοχος είναι όποιος σιωπά¨ κλπ ήταν μερικά από τα στιγμιότυπα των συγκεντρωθέντων. 








Δεν υπάρχουν σχόλια