GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ξάνθη: Συνεχίζει «πνίγει» τις αστυνομικές υπηρεσίες η υποστελέχωση

  Μόλις στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να αναλάβουν τα καθήκοντά τους οι δέκα νέοι αστυνομικοί.

 


Μόλις στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να αναλάβουν τα καθήκοντά τους οι δέκα νέοι αστυνομικοί.

  • Νίκος Γουναρίδης:
  • «Χάρη στο φιλότιμο και την υπερεργασία μας μπορούμε και ανταποκρινόμαστε, ακόμη, στις πάγιες υποχρεώσεις μας…»

Το ζήτημα της υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών δεν είναι απλά γνωστό αλλά και χιλιοειπωμένο όλα αυτά τα χρόνια που υφίσταται στην περιοχή με τον Πρόεδρο της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, κύριο Νίκο Γουναρίδη, να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις κοινωνικές επιπτώσεις που επιφέρει.

Δυστυχώς, όπως ο ίδιος επισημαίνει, μέσα από την εφημερίδα μας, δεν έχουν καλυφθεί ακόμη οι κενές θέσεις που υπάρχουν, ενώ η έλευση των δέκα, επιπλέον, αστυνομικών που είχε αποφασιστεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν αναμένεται να γίνει σύντομα.

«Δεν έχουν έρθει ακόμη οι ενισχύσεις που θα μπορούσαν να «ανακουφίσουν» τις υπηρεσίες της αστυνομίας οι οποίες υποφέρουν από την «λειψανδρία». Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, μόλις στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να αναλάβουν τα καθήκοντά τους οι δέκα νέοι συνάδελφοι. Την ίδια στιγμή, οι αποχωρήσεις συναδέλφων, λόγω συνταξιοδοτήσεων, από τα τέλη Δεκεμβρίου επιδεινώνουν το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε σοβαρότατο πρόβλημα…» σχολιάζει ο κύριος Ν. Γουναρίδης.

Όπως ο ίδιος συνεχίζει, «χάρη στο φιλότιμο και την υπερεργασία μας μπορούμε και ανταποκρινόμαστε, ακόμη, στις πάγιες υποχρεώσεις μας. Βέβαια, η καρναβαλική περίοδος ανέδειξε το μέγεθος του προβλήματος, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα η διοίκηση να ενισχύσει το σώμα με αστυνομικές δυνάμεις από τους όμορους νομούς, όσον αφορά το τριήμερο της αποκριάς. Από εκεί και πέρα, το πρόβλημα με τις ελλείψεις έμψυχου δυναμικού παραμένει άλυτο, τι κι αν το έχουμε αναδείξει πολλές φορές. Σε αυτό το πλαίσιο, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς σε τι συνθήκες αναγκαζόμαστε να δουλέψουμε. Όταν, δηλαδή, δεν μπορεί να γίνει ακόμη και η επάνδρωση του περιπολικού με τον κατάλληλο αριθμό αστυνομικών, γιατί δεν υπάρχουν άτομα για κάτι τέτοιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια