GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πόσο θρεπτικά είναι τα γλυκά του κουταλιού;

  Το γλυκό κουταλιού δεν λείπει από κανένα σπίτι

 


Το γλυκό κουταλιού δεν λείπει από κανένα σπίτι

Τα γλυκά του κουταλιού αποτελούν παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνεται όλες τις εποχές του χρόνου τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου. Είναι μία από τις επιλογές για τη διατήρηση των φρούτων για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και σε εποχές που δεν είναι διαθέσιμα στην αγορά. Αποτελούν το κλασικό κέρασμα σε πολλά σπίτια και η νοστιμιά τους είναι πραγματικά μοναδική. Ωστόσο, πολύ συχνά σκεφτόμαστε αν αποτελεί μια υγιεινή επιλογή.

Διατροφική αξία του γλυκού του κουταλιού

Τα γλυκά του κουταλιού είναι μια καλή επιλογή όταν θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό χωρίς όμως να λάβουμε μεγάλο θερμιδικό φορτίο. Ανάλογα την κουταλιά, περιέχουν περίπου 75 θερμίδες και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πέρα από την ζάχαρη που προσθέτουμε, καθώς και τα φυσικά σάκχαρα που έχει το φρούτο που θα χρησιμοποιήσουμε, δεν περιέχουν ζωικά ή φυτικά λίπη όπως γίνεται με πολλά άλλα είδη γλυκών.

Παρά την πιθανή υποβάθμιση των θρεπτικών ουσιών κατά την επεξεργασία και το μαγείρεμα, τα φρούτα, αλλά και τα λαχανικά, που πρόκειται να αποτελέσουν την πρώτη ύλη μας για το γλυκό είναι πλούσιες πηγές πολλών βιταμινών και μετάλλων, καθώς και ινών. Η περιεκτικότητα σε βιταμίνες ποικίλει ανάλογα με το φρούτο που θα χρησιμοποιήσουμε. Να σημειώσουμε, ότι η βιταμίνη Α που υπάρχει σε φρούτα και λαχανικά, είναι ανθεκτική στην θερμική επεξεργασία και έτσι μεταφέρεται σχεδόν αναλλοίωτη στην τελική μορφή του γλυκού.

Επιπλέον, λαμβάνουμε και τις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στα φρούτα, οι οποίες δρουν ευεργετικά τόσο στην καρδιά και στον εγκέφαλό μας, όσο και στην απομάκρυνση τοξινών.

Όπως και με όλες τις τροφές, έτσι και με τα γλυκά του κουταλιού θα πρέπει να υπάρχει μέτρο στην κατανάλωσή τους. Ιδιαιτέρως τα γλυκά του κουταλιού του εμπορίου περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Έτσι άτομα με πιθανά προβλήματα σακχάρου (ή διαβήτη) πρέπει να περιορίζουν την κατανάλωσή του. Γι’ αυτό, μάλιστα, κυκλοφορούν ολοένα και περισσότερα γλυκά με υποκατάστατα ζάχαρης, όπως είναι η στέβια.

Δεν υπάρχουν σχόλια