GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Υγρασία: Γιατί βλέπουμε βρεγμένο το παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Σας έχει τύχει ποτέ να οδηγείτε και να παρατηρήσετε ότι το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας είναι βρεγμένο;


Σας έχει τύχει ποτέ να οδηγείτε και να παρατηρήσετε ότι το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας είναι βρεγμένο;

Μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο φαινόμενο, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να δείτε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου βρεγμένο, ιδίως κατά της πρωινές ώρες του χειμώνα.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για την υγρασία του παρμπρίζ του αυτοκινήτου είναι η συμπύκνωση, όταν ο ζεστός αέρας στο εσωτερικό του οχήματός σας έρχεται σε αντίθεση με το κρύο γυαλί του παρμπρίζ. Ο ζεστός αέρας ψύχεται γρήγορα και σχηματίζει μικροσκοπικά σταγονίδια νερού στο τζάμι, τα οποία φαίνονται να είναι νερό, αλλά στην πραγματικότητα είναι μικροσκοπικά σταγονίδια συμπύκνωσης.

Ένας άλλος συνήθης λόγος για ένα υγρό παρμπρίζ είναι η συσσώρευση βρόχινου νερού. Εάν σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας έξω κατά τη διάρκεια μιας βροχόπτωσης, το νερό της βροχής θα συγκεντρωθεί στο παρμπρίζ και μπορεί να μην εξατμιστεί γρήγορα. Παρόμοια υγρασία μπορεί να αφήσει και η ομίχλη, όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από το σημείο ψύξης και η υγρασία στον αέρα συμπυκνωθεί και σχηματίσει ομίχλη.

Τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων μπορεί να βραχούν αν το όχημα είναι σταθμευμένο στο άμεσο ηλιακό φως, καθώς η θερμότητα του ήλιου προκαλεί τη θέρμανση του αέρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε ψύξη του γυαλιού του παρμπρίζ.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποτρέψετε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας να βραχεί είναι να κρατάτε τα παράθυρα κλειστά όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο σε εξωτερικό χώρο, καθώς μόνο έτσι ο θερμός αέρα θα μειώσει την πιθανότητα σχηματισμού συμπύκνωσης.

Επίσης, επιλέξτε να σταθμεύετε το αυτοκίνητο σε σκιερό μέρος όταν δεν το χρησιμοποιείτε ή μπορεί να προμηθευτείτε ένα κάλυμμα αυτοκινήτου για να προστατεύσετε το τζάμι από τη συμπύκνωση και το νερό της βροχής.

Παράλληλα, εάν το όχημά σας διαθέτει κλιματισμό, ενεργοποιείστε τη λειτουργία ΜΑΧ, με το σύστημα να στέλνει τον αέρα προς τη σωστή θερμοκρασία προς το παρμπρίζ, ξεθαμπώνοντάς το. Θυμηθείτε επίσης να στρέψετε τους πλευρικούς αεραγωγούς προς τα παράθυρα των θυρών, ενώ εάν πάλι δεν διαθέτετε κλιματισμό, ενεργοποιήστε το A/C, ανοίγοντάς το στη μέγιστη ένταση.







Δεν υπάρχουν σχόλια