GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πόση ώρα πρέπει να βλέπουμε τηλεόραση καθημερινά

Είναι κοινό μυστικό μεταξύ των ειδικών ότι η πολλή τηλεόραση έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη των παιδιών και γενικότερα στην υγεία μ...


Είναι κοινό μυστικό μεταξύ των ειδικών ότι η πολλή τηλεόραση έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη των παιδιών και γενικότερα στην υγεία μας, γι’ αυτό και υπάρχουν αρκετές συμβουλές σχετικά με το πόσες ώρες επιτρέπονται ανάλογα με την ηλικία.

Μπορεί η τηλεόραση να είναι μια μεγάλη πηγή ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης ή και χαλάρωσης, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η υπερβολική έκθεσή στην ακτινοβολία που εκπέμπει μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την ευεξία μας.

Ο χρόνος που πρέπει να περνάτε μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης καθημερινά εξαρτάται από διάφορους παράγοντες:

  • η ηλικία
  • ο τρόπος ζωής σας
  • η απόσταση της οθόνης από τα μάτια

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά τα παιδιά και οι έφηβοι να περιορίζουν τον καθημερινό χρόνο τους στην οθόνη σε όχι περισσότερο από δύο ώρες την ημέρα.

Μάλιστα, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ επισημαίνει ότι τα παιδιά μέχρι 2 ετών, κανονικά δεν πρέπει να καθόλου τηλεόραση, καθώς η ακτινοβολία που εκλύεται είναι τεράστια για τα νήπια.

Από την ηλικία των 3 έως και των 5 ετών, οι παιδίατροι συνιστούν μέχρι μια ώρα την ημέρα, με την προϋπόθεση ότι πριν ή μετά δεν θα παίξει παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή ή στο τάμπλετ, καθώς η πρόκειται για τη συνιστώμενη οδηγία για οποιαδήποτε μορφής οθόνη.

Τα παιδιά Δημοτικού, μέχρι και τα εννιά τους χρόνια, μπορούν να δουν τηλεόραση ή να παίξουν κάποιο παιχνίδι στον υπολογιστή μέχρι δυο ώρες, ενώ για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, δεν υπάρχει ακόμη σαφής οδηγία.


Δεν υπάρχουν σχόλια