GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με Χαριτωνίδου ως εκπρόσωπο του Τσέπελη, πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο Προσχολικής Αγωγής του ΚΚΠΑ Δήμου Ξάνθης

Με περισσότερους από 300 συμμετέχοντες -σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης - στην αίθουσα του Z' Palace και πάνω από 3.500 εξ’ απο...

Με περισσότερους από 300 συμμετέχοντες -σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης - στην αίθουσα του Z' Palace και πάνω από 3.500 εξ’ αποστάσεως ξεκίνησε το πρωί το 1ο Σεμινάριο Προσχολικής Αγωγής στην Ξάνθη, που διοργανώνει το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης και το ΠΤ Μακεδονίας και Θράκης του ΣΒΕ -γεγονός, που αναδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον των βρεφονηπιοκόμων της χώρας για συνεχή κατάρτιση και ενημέρωση. Τον Δήμαρχο Τσέπελη που απουσίαζε στην Αθήνα και καθυστέρησε να επιστρέψει, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ειρήνη Χαριτωνίδου.

Ο πρόεδρος του ΚΚΠΑ, Παναγιώτης Αμβροσιάδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε ότι η προσχολική αγωγή αποτελεί μια από τις βασικότερες προϋποθέσεις της κοινωνικής ευημερίας, του περιορισμού των ανισοτήτων και της ανάπτυξης των κοινωνιών. «Είναι η πιο αποδοτική και σίγουρη επένδυση για ένα κράτος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται στους έξι Βρεφικούς και τρεις Νηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας τα τελευταία τριάμισι χρόνια, σημείωσε: «Από το 2019, οπότε και αναλάβαμε τη διοίκηση, αυξήσαμε τις θέσεις στους βρεφικούς σταθμούς, από 19 σε 84, με πρόβλεψη για άλλες 20 θέσεις, το επόμενο διάστημα, ενώ στους παιδικούς φιλοξενούμε 480 παιδιά», τόνισε.

Επισήμανε τη σημασία των κρίσιμων ειδικοτήτων, όπως ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός, ιατρός-διατροφολόγος, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις δημοτικές μας δομές.

«Στόχος μας, η διαμόρφωση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για τα βρέφη και τα νήπια του τόπου μας», υπογραμμίζοντας τη βαρύτητα που δίνει ο Δήμος Ξάνθης στον τομέα της ασφάλειας των παιδιών. Για τον λόγο αυτό και με τη συνδρομή του τεχνικού ασφαλείας διοργανώνονται περιοδικά εκπαιδεύσεις του προσωπικού των δημοτικών παιδικών σταθμών στις Πρώτες Βοήθειες, σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων Ξάνθης.

Σήμερα, στους παιδικούς μας σταθμούς εργάζονται συνολικά 130 άνθρωποι. Τα τελευταία τριάμισι χρόνια, ο Δήμος Ξάνθης έχει προχωρήσει σε προσλήψεις 43 εργαζομένων, μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ.

Οι ομιλητές -επιστήμονες κρίσιμων ειδικοτήτων που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών έως 6 ετών- φώτισαν σημαντικές παραμέτρους της Προσχολικής Αγωγής, άλλοτε με τις εισηγήσεις τους και άλλοτε με διαδραστικό τρόπο και τη συμμετοχή των παραβρισκόμενων, ενώ τέθηκαν πολλές ερωτήσεις για ζητήματα, σχετικά με την εκπαίδευση και την αναπτυξιακή πορεία βρεφών και νηπίων.




Δεν υπάρχουν σχόλια