GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πολτοποιήθηκαν τα τρία πρώτα βαγόνια – «Υπάρχουν απανθρακωμένοι»

Σε σοβαρή καταγγελία για τη λειτουργία των τρένων στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη προχώρησε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενηδο...


Σε σοβαρή καταγγελία για τη λειτουργία των τρένων στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη προχώρησε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενηδούνιας, λίγες ώρες μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη
.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ επεσήμανε ότι τα φωτοσήματα δεν λειτουργούν κανονικά, με αποτέλεσμα οι μηχανοδηγοί να μην ξέρουν πότε θα σταματήσουν εγκαίρως.

«Δεν λειτουργεί τίποτα, γίνονται όλα χειροκίνητα, είμαστε στο manual και σε όλο τον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Ούτε τα φωτοσήματα λειτουργούν, αν λειτουργούσαν οι μηχανοδηγοί θα έβλεπαν τα κόκκινα σήματα και θα σταματούσαν εγκαίρως.

[…] Οι πληροφορίες δίνονται από σταθμάρχη σε σταθμάρχη μέσω ασυρμάτου. Μας λέει ο σταθμάρχης στην Αθήνα, θα πάτε μέχρι το Μενίδι, μετά μέχρι την Οινόη, συνολικά αυτό γίνεται 15 φορές από Αθήνα για Θεσσαλονίκη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξήγησε ότι στο σημείο έχει διπλή γραμμή, γι’ αυτό και είναι παράξενο γιατί τα τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.

«Εμείς ακολουθούμε εντολές. Όπου μας πουν πηγαίνουμε. Σε όλο το μήκος της διαδρομής είναι διπλή η γραμμή. Αν σε κάποιο σημείο γίνονται έργα υπάρχουν διακλαδώσεις. Όλα γίνονται χειροκίνητα και εμπειρικά. Είναι χρόνια που δεν λειτουργούν τα συστήματα», πρόσθεσε ο κ. Γενηδούνιας.

  • «Δεν το έχουμε ξαναζήσει αυτό»

Την ίδια ώρα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, έκανε λόγο για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό, επισημαίνοντας ότι τα πρώτα δυο βαγόνια έχουν εξαϋλωθεί.

«Δεν το έχουμε ξαναζήσει αυτό. Εάν δείτε τα πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας και τις μηχανές, μπορείτε να φανταστείτε πόσο σφοδρή ήταν γη σύγκρουση. Το βαγόνι 1 και το βαγόνι 2 δεν υπάρχουν. Η καφετέρια που υπήρχε ενδιάμεσα έχει καεί και δεν υπάρχει. Οι ρόδες τους δεν υπάρχουν όλα είναι μία άμορφη μάζα. Το 3ο βαγόνι είναι στραπατσαρισμένο.

[…] Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών. Εκεί που βλέπετε φωτιά στις εικόνες εκεί είναι το μπαρ. Εκεί κατάφερε η πυροσβεστική να μπει πριν από 1 ώρα. Προσπαθούσαν να βρουν ανθρώπους εγκλωβισμένους, πιθανώς να υπάρχουν και απανθρακωμένοι. Ψάχνουν οι αρχές εάν κάποιοι πήγαν στα χωράφια, και να ήταν σε σοκ», σχολίασε ο κ. Αγοραστός.

Όπως τόνισε, μεταξύ των αγνοουμένων είναι και οι μηχανοδηγοί.  























 

Δεν υπάρχουν σχόλια