GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Aλεξανδρούπολη: Δράσεις κατά της σχολικής βίας

Δράσεις ενημέρωσης  και ευαισθητοποίησης σχετικά με τον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό για μαθητές και γονείς διοργανώνει  στην Αλεξανδρο...


Δράσεις ενημέρωσης  και ευαισθητοποίησης σχετικά με τον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό για μαθητές και γονείς διοργανώνει  στην Αλεξανδρούπολη με αφορμή την πανελλήνια ημέρα (6 Μαρτίου) κατά της σχολικής βίας ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας (ΚΜΟΠ)  και τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητισμού, υπό την αιγίδα  της Γενικής γραμματείας Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ των βετεράνων  Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και της μικτής Ομάδας Καλαθοσφαιριστών της Αλεξανδρούπολης στο κλειστό Γυμναστήριο Μιχάλης Παρασκευόπουλος, ενώ μαθητές, συνοδοί, εκπαιδευτικοί, γονείς και κοινό θα ενημερωθούν από την γενική διευθύντρια του ΚΜΟΠ, εκπαιδευτή, ψυχολόγο, εμπνεύστρια και δημιουργό της πλατφόρμας Δρ. Αντωνία Τόρρενς για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού  εκφοβισμού και για τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κ. Τόρρενς υποστήριξε πως υπάρχουν τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου, αρκεί να έχει κανείς τα μάτια του και τα αυτιά του ανοιχτά να εκμεταλλεύεται όλες τις  περιστάσεις ,ενώ αναφέρθηκε  και στα σεμινάρια  που  γίνονται μέσω της πλατφόρμας Live Without Bullying όπου μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν εκπαιδευτικοί και γονείς  και να μάθουν τρόπους αναγνώρισης του φαινομένου πρόληψης ,αλλά και παρεμβάσεις.

Όπως εξήγησε,  «εκεί βρίσκεται και όλη η ουσία του θέματος. Γιατί οι τρόποι παρέμβασης δεν πρέπει να είναι κατά κύριο λόγο πειθαρχικοί τρόποι παρέμβασης  δηλαδή με τιμωρία, πρέπει να είναι ανθρωποκεντρικές  μέθοδοι, δηλαδή να βοηθούν οι εκπαιδευτικοί τα παιδιά με μια συγκεκριμένη μεθοδολογία που είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, να τα βοηθούνε να κατανοήσουν για ποιο  λόγο δεν πρέπει να ασκείται βία και εκφοβισμός.

Αυτή είναι μια πετυχημένη παρέμβαση,” είπε και τόνισε πως «οι πειθαρχικές μέθοδοι έχουν πολύ βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα και δεν  είναι κάτι που μπορούν να αφομοιώσουν  τα παιδιά και να το χρησιμοποιήσουν στην ζωή τους, απλά φοβούνται τη τιμωρία.»




 

Δεν υπάρχουν σχόλια