GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Aπίστευτη τραγωδία στα Τέμπη: Τουλάχιστον 29 νεκροί και 86 τραυματίες από τη σύγκρουση τρένων!

Αδιανόητη τραγωδία στα Τέμπη, με τουλάχιστον 29 ανθρώπους να έχουν ανασυρθεί νεκροί από τα συντρίμμια των δύο τρένων που συγκρούστηκαν και 8...

Αδιανόητη τραγωδία στα Τέμπη, με τουλάχιστον 29 ανθρώπους να έχουν ανασυρθεί νεκροί από τα συντρίμμια των δύο τρένων που συγκρούστηκαν και 86 τραυματίες.
Υπάρχουν δε φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει καθώς εικάζεται ότι υπάρχουν ακόμη εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια, αλλά και άνθρωποι που από τη σφοδρή σύγκρουση εκτοξεύτηκαν δεκάδες μέτρα μακριά στα γύρω χωράφια.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, οι νεκροί είναι 26 και οι τραυματίες 85, από τους οποίους οι 25 είναι σοβαρά, ενώ ακόμη υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Στο σημείο επιχειρούν 150 πυροσβέστες και βρίσκονται 40 ασθενοφόρα και γερανοφόρα οχήματα.

Οι σοροί των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, θα μεταφερθούν στα νοσοκομεία της Λάρισας για να ξεκινήσει η δυσάρεστη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης.

Το έργο των πυροσβεστών είναι δύσκολο λόγω της άμορφης μάζας στην οποία έχουν μετατραπεί τα βαγόνια και των υψηλών θερμοκρασιών που έχουν αναπτυχθεί.

Τραγωδία στα Τέμπη: Οι πρώτες ενδείξεις για τα αίτια της σύγκρουσης των τρένων

Στο σημείο του δυστυχήματος καταφθάνουν συνεχώς ασθενοφόρα που μεταφέρουν στα γειτονικά νοσοκομεία τους απεγκλωβισθέντες, ενώ εκτυλίσσονται σκηνές αρχαίας τραγωδίας με συγγενείς να φθάνουν στο σημείο ψάχνοντας για τους δικούς τους ανθρώπους.
Πώς συνέβη η αδιανότητη τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς

Η σύγκρουση της επιβατικής με την εμπορευματική αμαξοστοιχία συνέβη στα Τέμπη αργά το βράδυ της Τρίτης.

Το τραγικό δυστύχημα έγινε στην περιοχή Ευαγγελισμός, σε μικρή απόσταση από τη Λάρισα και τα Τέμπη.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν το δυστύχημα παραμένουν άγνωστες, οι πρώτες ενδείξεις ωστόσο δείχνουν ότι τα δύο τρένα που κινούνταν με αντίθετη κατεύθυνση, κινούνταν στις ίδιες ράγες με αποτέλεσμα τη σύγκρουση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν εκτροχιαστεί τα 4 πρώτα βαγόνια.

Η επιχείρηση παραμένει σε εξέλιξη.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στα νοσοκομεία Λάρισας και Κατερίνης, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα γινόταν λόγος για 25 εξ αυτών σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Στην επιβατική αμαξοστοιχία IC 62, που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες, σύμφωνα με την εταιρεία Hellenic Train, η οποία εξήγησε πως από τους 430 ανθρώπους που είχαν επιβιβαστεί σε αυτή στην Αθήνα αποβιβάστηκαν κάπου 80 στη Λάρισα.

Δεν υπάρχουν σχόλια